gamepad-solid BrightBirds

Wat is BrightBirds?

BrightBirds is een tool die gamification aan het onderwijs toevoegt. Het biedt de mogelijkheid om bijvoorbeeld (bestaande) projecten of studentonboarding te gamificeren. Het doel: studenten activeren, motiveren en verbinden.

LogoBB

Toepassing

BrightBirds kan flexibel worden ingezet, doordat het te koppelen is aan diverse thema's. De thema's waarbij BrightBirds momenteel het meest wordt toegepast zijn:

Hoe werkt BrightBirds?

  1. Vanuit een docentendashboard worden challenges/activiteiten naar de studenten verstuurd. Deze challenges zijn onderdeel van een vooraf bepaald scenario.

  2. Studenten ontvangen challenges en activiteiten op hun smartphone. Deze worden individueel, per team, of klas uitgevoerd.

  3. Studenten ronden de challenge/activiteit af en verdienen daar punten mee.

  4. De punten dienen als basis voor competitie-elementen en ranglijsten.
WhatsApp Image 2020-11-23 at 13

Succesverhalen

Kant-en-klare playbooks

Hoe gaan we te werk?
Bij onboarding en de SDG-challenge

Inclusief: een kant-en-klaar scenario gevuld met challenges, een docententraining, (optioneel) een kick-off voor studenten en customer support.

1. Het scenario is voor een groot deel bepaald. We gaan nu de tijdlijn inrichten aan de hand van jullie (project)planning. Met jullie input maken we een scenario af dat past bij jullie opleiding.

2. Challenges bepalen: met een kant-en-klaar playbook, kun je snel aan de slag. Wij hebben aan 80% van de challenges invulling gegeven. De overige 20% bespreken we met jou, zodat je de mogelijkheid hebt om het playbook af te stemmen op jullie specifieke vak of project. Uiteraard is het ook mogelijk om alle challenges door ons in te laten vullen.

3. Edumundo zet alles klaar in de BrightBirds-app.

4. Wij verzorgen een dashboard-training voor alle betrokken docenten en/of projectleiders.

5. Jullie kunnen van start! Op aanvraag kunnen wij een officieel startmoment organiseren voor studenten.

6. Ook na de start blijven we jullie ondersteunen om een optimaal resultaat te bereiken.

shutterstock_1407929375 (1)_happy_students_klein

Vraag een gratis demonstratie aan

DEMO AANVRAGEN

Gamify your project!

HOE GAAN WE TE WERK?
Bij gamify your project

Inclusief: een custommade scenario gevuld met challenges passend bij het project, een docententraining, (optioneel) een kick-off voor studenten en customer support.

1. We bekijken samen het huidige project. Waar zien we mogelijkheden om gamification toe te passen? We kijken goed naar de te behalen doelen van het project. Hoe kunnen we studenten motiveren en activeren door het inzetten van challenges? Wij helpen jullie om antwoorden te krijgen op die vragen en aan de hand daarvan bepalen wij het scenario.

2. Het scenario bestaat uit meerdere challenges die studenten gedurende het hele project gepusht krijgen op de BrightBirds-app op hun mobiele telefoon. Edumundo heeft een grote bibliotheek gevuld met challenges om uit te kiezen. Vinden jullie het leuk om zelf ook challenges te bedenken en toe te voegen, dan regelen wij dit graag.

3. Edumundo zet alles klaar in de BrightBirds-app.

4. Wij verzorgen een dashboardtraining voor alle betrokken docenten en/of projectleiders.

5. Jullie kunnen van start! Op aanvraag kunnen wij een officieel startmoment organiseren voor studenten.

6. Ook na de start blijven we jullie ondersteunen om een optimaal resultaat te bereiken.

Edumundo_gamify_your_project

Vraag een gratis demonstratie aan

Demo aanvragen