icon locaties BrightBirds project

Gamify your project

Geef je project een boost. Maak het project leuker, uitdagender en effectiever door gamification toe te voegen met BrightBirds.

Samen zetten we bestaande opdrachten van het project om in challenges en we voegen game-mechanics toe, zoals tijdsdruk, ranglijsten, badges en beloningen. Zo zetten we de competitie tussen klassen en teams in gang. 

Demo aanvragen

 

BB_logo (gamify your project)-2

Challenges

Challenges zijn actieve opdrachten. Ze kunnen verplicht of facultatief zijn. De opdracht komt middels een pushbericht binnen op de smartphone van de student. De student accepteert de opdracht om deze vervolgens individueel, in teamverband of klassikaal te volbrengen.

Punten

Met iedere opdracht zijn ‘punten’ te verdienen. In een ranglijst die in de app wordt bijgehouden kunnen studenten zien hoe zijzelf, hun team en
hun klas presteren ten opzichte van de rest. Gedurende de looptijd van het project is de competitie echt ‘aan’!

Motivatie

De punten kunnen worden ingewisseld voor certificaten en badges in de BrightBirds Store. Daarmee vormen ze een extra motiverende laag over het onderwijs. 


Projectonderwijs

Wil je een project, vak, stage of ander curriculumonderdeel nieuw leven inblazen? Studentenbetrokkenheid bij een project verhogen? Of tussentijds weten hoe actief studenten zijn? BrightBirds voegt gamification toe aan jouw project om de gestelde doelen te bereiken.

We bekijken het project en de doelen en adviseren welke challenges je kunt inzetten om studenten te motiveren, activeren en verbinden. We slaan de brug tussen onderwijsinstellingen en studenten om de betrokkenheid te verbeteren. Betrokken studenten behalen immers meer studiesucces.

Claudio Lange, onze Lead Gamification, legt in één minuut uit wat we voor jullie kunnen betekenen.

 

Knipsel

Interesse in een demonstratie van Gamify your Project?

Demo aanvragen

CASE STUDY

HOE HANZEHOGESCHOOL GAMIFY YOUR PROJECT HEEFT INGEZET OM HUN PROJECT NIEUW LEVEN IN TE BLAZEN

Op de Hanzehogeschool heeft de opleiding Vastgoed & Makelaardij hun eigen project De Vastgoedmanagement Game met gamification door middel van Bright Birds nieuw leven ingeblazen. Benieuwd wat het heeft opgeleverd? Docent Leandra Fels vertelt je over haar ervaring en de opbrengsten ervan!

bekijk case study
Illustratie_Edubookplatform_collegecoins-1

HOE GAAN WE TE WERK?
Bij gamify your project

Inclusief: een custommade scenario gevuld met challenges passend bij het project, een docententraining, (optioneel) een kick-off voor studenten en customer support.

1. We bekijken samen het huidige project. Waar zien we mogelijkheden om gamification toe te passen? We kijken goed naar de te behalen doelen van het project. Hoe kunnen we studenten motiveren en activeren door het inzetten van challenges? Wij helpen jullie om antwoorden te krijgen op die vragen en aan de hand daarvan bepalen wij het scenario.

2. Het scenario bestaat uit meerdere challenges die studenten gedurende het hele project gepusht krijgen op de BrightBirds-app op hun mobiele telefoon. Edumundo heeft een grote bibliotheek gevuld met challenges om uit te kiezen. Vinden jullie het leuk om zelf ook challenges te bedenken en toe te voegen, dan regelen wij dit graag.

3. Edumundo zet alles klaar in de BrightBirds-app

4. Wij verzorgen een dashboardtraining voor alle betrokken docenten en/of projectleiders.

5. Jullie kunnen van start! Op aanvraag kunnen wij een officieel startmoment organiseren voor studenten.

6. Ook na de start blijven we jullie ondersteunen om een optimaal resultaat te bereiken.

CCapp_mockup (challengemain) 1

Demoverzoek of contact met onze collega's?

Maak een afspraak