icon locaties Studentonboarding met BrightBirds

Studentonboarding

Hoe bind en betrek je studenten bij de studie die zij hebben gekozen? Een goede pre- en onboarding van studenten draagt bij aan studiesucces en helpt studie-uitval tegen te gaan. 

Edumundo begeleidt vele opleidingen om de onboarding van studenten naar een hoger niveau te tillen. Minder studie-uitval, een hogere studenteninstroom, meer studiesucces en vooral het creëren van een warm welkom voor studenten zijn doelen die wij met een goed onboardingprogramma najagen. 

TEDx: betrokken studenten

Wereldwijd hebben universiteiten te maken met hoge aantallen drop-outs en de vraag die heerst is: 'hoe kunnen we sturen op een hogere betrokkenheid van studenten en meer studiesucces?'

Menno Thijssen, co-founder van Edumundo was te gast bij TEDx in Amsterdam om de herkomst en het concept van studentonboarding toe te lichten. 

In een inspirerende presentatie laat Menno zien wat het onderwijs van het bedrijfsleven kan leren op het gebied van onboarding. Zo komen de oorzaken van studieuitval aan de orde en worden er oplossingen aangedragen om studiesucces te verhogen.

Interesse in het pre- en onboarden van studenten?

demo aanvragen

Hoe zit het met BrightBirds?

De BrightBirds-app leent zich perfect als digitaal platform waar (potentiele) studenten op een speelse en uitdagende manier aan de slag gaan met sociale en academische binding, vanaf het eerste contactmoment met de opleiding, tot en met de eerste 100 dagen van de studie. De toepassing van gamification, in de vorm van challenges, zorgt voor meer betrokkenheid en hogere motivatie bij de deelnemers. Daarnaast stimuleert het de autonomie en werkt het competitieve element motiverend.

CCapp_mockup (ranking) 2

Ontdek het zelf

We laten je graag kennismaken met onze app door je toegang te geven tot onze onboarding demo. Zo kun je zien hoe ons onboardingprogramma werkt en de challenges zelf uitproberen.

DEMO AANVRAGEN

Hoe werkt BrightBirds?

De onderwijsinstelling schaft een licentie aan en de (aspirant-)studenten downloaden vervolgens de gratis app. De smartphone is nu het distributiekanaal voor challenges en activiteiten en wordt zo een actief onderdeel van het pre- en onboarden van studenten.
 

Challenges

Challenges zijn actieve opdrachten. Ze kunnen verplicht of facultatief zijn. De opdracht komt middels een pushbericht binnen op de smartphone van de student. De student accepteert de opdracht om die vervolgens individueel, in teamverband of klassikaal te volbrengen.

Punten

Met iedere opdracht zijn 'punten' te verdienen. In een ranglijst die in de app wordt bijgehouden kunnen studenten zien hoe zijzelf, hun team en
hun klas presteren ten opzichte van de rest. Gedurende de looptijd van het traject is de competitie echt ‘aan’!

Motivatie

De punten kunnen aan badges gekoppeld worden, maar ze kunnen ook worden ingewisseld voor certificaten in de BrightBirds-store. Daarmee vormen ze een extra motiverende laag over het onderwijs. 

Studentonboarding bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen

De Hogeschool van Arnhem en Nijmegen laat studenten zich snel thuis voelen met een gedegen pre- en onboardingprogramma.  Studenten krijgen tijdens het studiekeuzeproces allerlei uitdagende opdrachten via hun smartphone toegestuurd om de HAN, de stad en de opleidingen beter te leren kennen. Dit zorgt voor sociale en academische binding met de studenten en  opleidingen.

De HAN ontwikkelde bijgaande video om dit concept te introduceren bij de nieuwe lichting studenten. (Let op:  BrightBirds heette voorheen College Coins).

Hoe gaan we te werk?
Bij onboarding en de SDG-challenge

Inclusief: een kant-en-klaar scenario gevuld met challenges, een docententraining, (optioneel) een kick-off voor studenten en customer support.

1. Het scenario is voor een groot deel bepaald. We gaan nu de tijdlijn inrichten aan de hand van jullie (project)planning. Met jullie input maken we een scenario af dat past bij jullie opleiding.

2. Challenges bepalen: met een kant-en-klaar playbook, kun je snel aan de slag. Wij hebben aan 80% van de challenges invulling gegeven. De overige 20% bespreken we met jou, zodat je de mogelijkheid hebt om het playbook af te stemmen op jullie specifieke vak of project. Uiteraard is het ook mogelijk om alle challenges door ons in te laten vullen.

3. Edumundo zet alles klaar in de BrightBirds-app

4. Wij verzorgen een dashboard-training voor alle betrokken docenten en/of projectleiders.

5. Jullie kunnen van start! Op aanvraag kunnen wij een officieel startmoment organiseren voor studenten.

6. Ook na de start blijven we jullie ondersteunen om een optimaal resultaat te bereiken.

Interesse in het pre- en onboarden van studenten?

Demo aanvragen