icon locaties Projectonderwijs met College Coins

(Project)onderwijs met toevoeging van gamification

Geef uw nieuwe of huidige (project)onderwijs een boost. Maak het leuker, uitdagender en effectiever door gamification toe te voegen middels College Coins.

Bouw bestaande opdrachten eenvoudig om naar challenges en voeg andere game-mechanics toe zoals tijdsdruk, competitie, badges, beloningen en zet de competitie tussen klassen en teams in gang. Wordt vrienden met de smartphone van studenten in plaats van vijand en gebruik het functioneel.

CCapp_mockup (ranking) 2

Projectonderwijs

Een vorm van projectmatig onderwijs kan zijn dat studenten gedurende een blok, semester of een jaar zelf een onderneming, afdeling of project moeten runnen. Door allerlei challenges aan te gaan en te volbrengen verdienen studenten individueel, in teams en/of als klas 'college coins'. Ze dienen hun  startkapitaal in te zetten en uit te bouwen om zoveel mogelijk te kunnen bijdragen aan de organisatie. Het docentendashboard en de studenten-app maken onder andere het versturen van challenges en berichten, het toeschrijven van coins en het bijhouden van resultaten mogelijk. 

De challenges die studenten toegestuurd krijgen kunnen opdrachten zijn vanuit uw bestaande project, maar bijvoorbeeld ook uit het bedrijfsleven. De studenten vervullen de rol van adviseur. Op deze manier ontstaat er een win-winsituatie. De opdrachtgevers krijgen relevante input van studenten met een frisse blik en de studenten krijgen actuele opdrachten vanuit de praktijk. College Coins leent zich dus ook erg goed voor afstemming met het werkveld, doordat kleinere opdrachten just-in-time kunnen worden gepusht naar studenten, zonder dat er lange stage- of begeleidingstrajecten aan gekoppeld zijn.

studenten

Hoe het werkt

De school schaft de licentie aan en de studenten downloaden de gratis applicatie. In plaats van irritatie over het gebruik van de mobiele telefoon tijdens lessen, is het apparaat nu het distributiekanaal voor de challenges en wordt het zo een actief onderdeel van het onderwijs.
 
 

Challenges

De challenges zijn actieve opdrachten. Ze kunnen verplicht of facultatief zijn. De opdracht komt middels een pushbericht binnen op de smartphone van de student. De student accepteert de opdracht om deze vervolgens individueel, in teamverband of klassikaal te volbrengen.

Coins

Met iedere opdracht zijn ‘coins’ te verdienen. In een ranglijst die in de app wordt bijgehouden kunnen studenten zien hoe zijzelf, hun team en
hun klas presteren ten opzichte van de rest. Gedurende de looptijd van het project is de competitie echt ‘aan’!

Motivatie

De coins kunnen aan studiepunten gekoppeld worden, maar ze kunnen ook worden ingewisseld voor certificaten in de College Coins Store. Daarmee vormen ze een extra motiverende laag over het onderwijs. 

Starten met gebruik

Edumundo biedt tal van challenges aan die direct geïmplementeerd kunnen worden en de opleiding kan zelf ook opdrachten aandragen die aansluiten op lopende projecten of vakinhouden. Het aantal challenges kan variëren en wordt op maat ingesteld. Advies implementatie, docententraining, helpdesk en evaluaties behoren tot de diensten die Edumundo levert. Hiervoor werken wij samen met door Edumundo opgeleide ervaren consultantdocenten van De Haagse Hogeschool en de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen.

CCapp_mockup (challengemain) 1

Interesse in een demonstratie van College Coins?

Demo aanvragen