icon locaties SDG-challenge

Maak duurzame impact met jouw opleiding

In 2015 hebben de Verenigde Naties 17 Sustainable Development Goals (SDG’s) aangenomen met als voornemen om deze doelen in 2030 te behalen, en zo van de wereld een betere plek te maken. Opleidingen hebben veel impact op duurzaam gebied, maar het vinden van de juiste operationele invulling vergt creativiteit.

Onze SDG-challenge zet studenten middels gamification in actie om de wereld te verduurzamen. Daarbij kunnen ze de opgedane studiekennis toepassen in reallife challenges en zo bewuster worden van de duurzame keuzes die zij in het leven hebben. De SDG-challenge is op meerdere manieren in het curriculum te integreren.

CCapp_mockup (ranking) 2

Hoe het werkt

Vooraf stemmen we een periode af waarin de SDG-challenge loopt. Dit moet minimaal één dag zijn, maar meestal verdelen we de challenges over één tot tien weken. De school schaft de licentie aan en de studenten downloaden de gratis app. In plaats van irritatie over het gebruik van de mobiele telefoon tijdens lessen, fungeert het apparaat nu als distributiekanaal voor de challenges en wordt het een actief onderdeel van het onderwijs.
 
 

Challenges

De challenges zijn actieve opdrachten die op individueel, groeps- of klasniveau worden aangeboden. Ze kunnen verplicht of facultatief zijn. De opdracht komt middels een pushbericht binnen op de smartphone van de student. De student accepteert de opdracht om deze vervolgens individueel, in teamverband of klassikaal te volbrengen.

Coins

Met iedere opdracht zijn 'college coins’ te verdienen. In een ranglijst die in de app wordt bijgehouden kunnen studenten zien hoe zijzelf, hun team en
hun klas ten opzichte van elkaar presteren. Gedurende de looptijd van de SDG-challenge is de competitie echt ‘aan’!

Motivatie

De coins kunnen aan studiepunten of aan door de opleiding zelf te bedenken duurzaamheidsawards gekoppeld worden,
maar ze kunnen ook worden ingewisseld voor certificaten in de College Coins Store. Daarmee vormen ze een extra motiverende laag over het onderwijs. 

Starten met gebruik

Edumundo biedt tal van challenges aan die direct geïmplementeerd kunnen worden. De opleiding kan zelf ook opdrachten aandragen die aansluiten op lopende projecten of vakinhouden. Het aantal challenges kan variëren en wordt op maat ingesteld. Advies, implementatie, docententraining, helpdesk en evaluaties behoren tot de diensten die Edumundo levert. Hiervoor werken wij samen met door Edumundo opgeleide ervaren consultantdocenten van De Haagse Hogeschool en de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen.

shutterstock_412333285

Edubook Duurzaamheid

Edumundo biedt ook theoretische achtergronden aan in drie Edubooktitels over duurzaamheid. Deze titels zijn goed te combineren met de SDG-challenge. Zo kan een lespakket worden samengesteld dat op zichzelf staat of gekoppeld wordt aan bestaande vakken en projecten.

Edubook Duurzaam ondernemen
Edubook Duurzame bedrijfsvoering
Edubook Duurzame marketing

FIG_Icoon_Duurzaamheid

Case study

SDG-week bij Hogeschool Leiden

De eerste schoolweek van de tweedejaarsstudenten van de opleiding Commerciële Economie stond in het teken van de sustainable development goals van de Verenigde Naties (SDG's). Studenten werden door middel van College Coins een week lang actief uitgedaagd om aan de slag te gaan met duurzame challenges. Lees meer over de SDG-week bij de Hogeschool van Leiden. 

Bekijk de case study

WhatsApp Image 2021-08-31 at 16.08.08

Interesse in een demonstratie van College Coins?

Demo aanvragen