icon locaties SDG-challenge met College Coins

Maak studenten op speelse wijze bewuster van hun gedrag en de invloed die zij hebben op het milieu en de maatschappij.

In 2015 hebben de Verenigde Naties 17 Sustainable Development Goals (SDG’s) aangenomen met als voornemen om consumenten, ondernemingen en overheden deze doelen in 2030 te laten behalen, en zo van de wereld een betere plek te maken.

Ook in Nederland zullen we aan de slag moeten met deze SDG’s. We merken dat veel opleidingen nog zoeken naar de operationele invulling. De SDG-challenge zet studenten middels gamification in actie om de wereld te verduurzamen. Daarbij kunnen ze de opgedane studiekennis toepassen op reallife challenges en zo bewuster worden van hun gedrag en de invloed die zij kunnen uitoefenen op de wereld om hen heen. De SDG-challenge kan op meerdere manieren in het curriculum worden ingepast.

CCapp_mockup (ranking) 2

Hoe het werkt

Vooraf stemmen we een periode af waarin de SDG-challenge loopt. Dit moet minimaal één dag zijn, maar meestal verdelen we de challenges over één tot tien weken. De school schaft de licentie aan en de studenten downloaden de gratis app. In plaats van irritatie over het gebruik van de mobiele telefoon tijdens lessen, fungeert het apparaat nu als distributiekanaal voor de challenges en wordt het een actief onderdeel van het onderwijs.
 
 

Challenges

De challenges zijn actieve opdrachten die op individueel, groeps- of klasniveau worden aangeboden. Ze kunnen verplicht of facultatief zijn. De opdracht komt middels een pushbericht binnen op de smartphone van de student. De student accepteert de opdracht om deze vervolgens individueel, in teamverband of klassikaal te volbrengen.

Coins

Met iedere opdracht zijn 'college coins’ te verdienen. In een ranglijst die in de app wordt bijgehouden kunnen studenten zien hoe zijzelf, hun team en
hun klas ten opzichte van elkaar presteren. Gedurende de looptijd van de SDG-challenge is de competitie echt ‘aan’!

Motivatie

De coins kunnen aan studiepunten of aan door de opleiding zelf te bedenken duurzaamheidsawards gekoppeld worden,
maar ze kunnen ook worden ingewisseld voor certificaten in de College Coins Store. Daarmee vormen ze een extra motiverende laag over het onderwijs. 

Starten met gebruik

Edumundo biedt tal van challenges aan die direct geïmplementeerd kunnen worden. De opleiding kan zelf ook opdrachten aandragen die aansluiten op lopende projecten of vakinhouden. Het aantal challenges kan variëren en wordt op maat ingesteld. Advies, implementatie, docententraining, helpdesk en evaluaties behoren tot de diensten die Edumundo levert. Hiervoor werken wij samen met door Edumundo opgeleide ervaren consultantdocenten van De Haagse Hogeschool en de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen.

shutterstock_412333285

Duurzaamheid

Edumundo biedt ook theoretische achtergronden aan in drie Edubooktitels over duurzaamheid. Deze titels zijn goed te combineren met de SDG-challenge. Zo kan een lespakket worden samengesteld dat op zichzelf staat of gekoppeld wordt aan bestaande vakken en projecten.

Edubook Duurzaam ondernemen
Edubook Duurzame bedrijfsvoering
Edubook Duurzame marketing

FIG_Icoon_Duurzaamheid

Interesse in een demonstratie van College Coins?

Demo aanvragen