icon locaties Studentonboarding met College Coins

Studentonboarding

De periode tussen het eerste contactmoment dat potentiele studenten met uw opleiding hebben, tot en met de eerste honderd dagen van de studie zijn van groot belang om studenten te binden en te betrekken bij de studie die zij hebben gekozen. Een goede preboarding en onboarding van studenten draagt bij aan studiesucces en helpt studie-uitval tegen te gaan. Maar hoe zorg je voor binding, betrokkenheid en gemotiveerde studenten nu het onderwijs grotendeels op afstand zal plaatsvinden?

Het onderwijsgedeelte (kwalificatie) is sinds de corona-uitbraak al gereduceerd tot ‘leren op afstand’, maar het ervaringsgedeelte zal in coronatijd zelfs tot bijna nul gereduceerd worden. Hierdoor is het onboarden van de student nu wellicht belangrijker dan ooit tevoren.

College Coins

De College Coins-app leent zich perfect als digitaal platform waar (potentiele) studenten op een speelse manier kunnen werken aan sociale en academische binding vanaf het eerste contactmoment met de opleiding, tot en met de eerste 100 dagen van de studie. De toepassing van gamification, in de vorm van challenges, zorgt voor meer betrokkenheid en hogere motivatie bij de deelnemers. Daarnaast stimuleert het de autonomie en werkt het competitieve element motiverend.

CCapp_mockup (ranking) 2

Hoe het werkt

De school schaft de licentie aan en de studenten downloaden vervolgens de gratis app. In plaats van irritatie over het gebruik van de mobiele telefoon tijdens lessen, is het apparaat nu het distributiekanaal voor de challenges en wordt zo een actief onderdeel van het onderwijs.
 

Challenges

Challenges zijn actieve opdrachten. Ze kunnen verplicht of facultatief zijn. De opdracht komt middels een pushbericht binnen op de smartphone van de student. De student accepteert de opdracht om deze vervolgens individueel, in teamverband of klassikaal te volbrengen.

Coins

Met iedere opdracht zijn ‘coins’ te verdienen. In een ranglijst die in de app wordt bijgehouden kunnen studenten zien hoe zijzelf, hun team en
hun klas presteren ten opzichte van de rest. Gedurende de looptijd van het traject is de competitie echt ‘aan’!

Motivatie

De coins kunnen aan studiepunten gekoppeld worden, maar ze kunnen ook worden ingewisseld voor certificaten in de College Coins Store. Daarmee vormen ze een extra motiverende laag over het onderwijs. 

Starten met gebruik

Edumundo biedt tal van challenges aan die direct geïmplementeerd kunnen worden. De opleiding kan zelf ook opdrachten aandragen die aansluiten op lopende projecten of vakinhoud. Het aantal challenges kan variëren en wordt op maat ingesteld. Advies implementatie, docententraining, helpdesk en evaluaties behoren tot de diensten die Edumundo levert. Hiervoor werken wij samen met door Edumundo opgeleide ervaren consultantdocenten van De Haagse Hogeschool en de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen.

CCapp_mockup (challenge2) 3

Interesse in een demonstratie van College Coins?

Demo aanvragen