pencil-alt-square-wit WEBINAR TERUGKIJKEN

Aandacht voor duurzaamheid

In 2015 hebben de Verenigde Naties Sustainable Development Goals aangenomen met de ambitie om deze voor 2030 te bereiken. De meeste hogescholen in Nederland hebben duurzaamheid inmiddels in het strategisch beleid opgenomen. Aan de opleidingen de taak om de SDG's in hun curricula te integreren, om studenten optimaal op de praktijk voor te bereiden.

Het webinar Aandacht voor duurzaamheid wordt geleid door duurzaamheidsgoeroe Maurits Groen. Vervolgens neemt Stephan Plat, mede-bedenker van College Coins, de deelnemers mee in de wereld van gamification op het gebied van duurzaamheid. Vanuit zijn rol als propedeusecoördinator van het Instituut van Bedrijfskunde aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, werkt Plat samen met de HAN Green Office om de College Coins-app in te zetten voor integratie van SDG's in het onderwijs: Gamify SDG's.

Menno Thijssen, CEO van Edumundo treedt op als dagvoorzitter en vertelt tot slot nog een en ander over Edumundo's Edubookserie over Duurzaamheid, die vanaf het schooljaar 2020/2021 in het curriculum kan worden opgenomen.