tablet-alt-solid Sneakers Start-Up

In de Sneakers Start-Up simulatie vormen studenten het managementteam van een scale-up die handelt in sneakers. Door het maken van de juiste analyses en beslissingen strijden de studententeams onderling om het meest succesvolle sneakerbedrijf te worden. Iedere spelronde staat voor een jaar en zet de teams voor uitdagingen op het gebied van personeel, het managen van voorraden, de marketing en andere bedrijfsprocessen. De verdiende punten symboliseren de groei van het bedrijf.

Probeer de simulatie uit

De teams starten met het ontdekken van de simulatie en het maken van een bedrijfsplan. Door middel van een marktanalyse worden een visie, strategie, marktsegment en doelstellingen bepaald. Dit is uiterst belangrijk, omdat ze hierop worden beoordeeld.

Hierna begint het echte bedrijfsvoeren! Er zijn talloze beslissingen die het bedrijf moet maken. Denk hierbij aan: management, inkoop, marketing, het product zelf, het personeel, distributie en ontwikkeling van het bedrijf. Deze beslissingen worden vastgelegd op het moment van de rondeberekening. Na de berekening moet het team analyseren wat er in een jaar binnen de markt is gebeurd en krijgt het ook deels inzicht in de concurrentie. Op basis van de resultaten en analyse worden er nieuwe beslissingen genomen. Naast de doelgroep die het een en ander van het bedrijf vraagt, staat de wereld om hen heen ook niet stil. Elke ronde kunnen er events plaatsvinden die effect hebben op de economie.

Hoe dichter de teams bij hun doelen komen, des te meer punten ze ontvangen. Hebben ze geen afzet? Dan ontvangen ze geen punten. Maken ze verlies? Dan krijgen ze strafpunten. De teams dienen hun doelen te behalen om succesvol te zijn. Dit betekent echter wel dat als zij hun doelen niet ambitieus hebben ingesteld en de doelen dus snel behaald worden, daar geen punten meer voor worden toegekend in de rondes erna. Stellen teams hun doelen ambitieus en halen ze deze in de laatste ronde? Dan worden deze punten met vijf vermenigvuldigd. De punten maken de winnaar, die aan het eind zichtbaar wordt in de ranglijst.

leeruitkomsten

  • Studenten creëren een effectieve bedrijfsstrategie die is ontworpen om de verkoop en bedrijfsgroei te vergroten.
  • Studenten krijgen een beter begrip van de kansen en uitdagingen die beschikbaar zijn bij het managen van een B2C start-up bedrijf.
  • Studenten leren meer over de impact van externe gebeurtenissen op de prestaties van hun bedrijf.
  • Studenten ontwikkelen effectieve teamwerk-, analytische, strategische en leiderschapsvaardigheden.

Beoordeling

Aan de hand van de ranglijst is te zien in welke volgorde de teams het best gepresteerd hebben. Aanvullend zijn er meerdere mogelijkheden om tot een beoordeling te komen. Hieronder vind je de meest populaire opties:

  • Een bedrijfsplan voor het volgende boekjaar op basis van de algemene prestaties van hun bedrijf in de simulatie.
  • Een schriftelijk groepsverslag waarin de teams per ronde vastleggen welke beslissingen ze hebben genomen en wat ze denken dat de uitkomsten zullen zijn. Ze reflecteren op de beslissingen die in elke nieuwe ronde worden genomen.
  • 360 graden feedback waarbij studenten op basis van hun bijdrage honderd punten verdelen onder hun teamgenoten.
  • Dragons Den elevator pitch waarbij de investeerders gespeeld worden door de andere studenten of docenten.
  • De beurskoers zou onderdeel kunnen worden van de beoordeling. De aandelenkoers of rankingpositie kan worden vertaald in 25% van het eindcijfer op de module.

Ook is het mogelijk om met externe opdrachten een link te maken naar onderwerpen die aansluiten op het curriculum. Enkele voorbeelden zijn een persconferentie na een calamiteit, een managementdashboard bijhouden, een reclamevideo maken of een vacature opstellen. Edumundo denkt graag mee over deze opdrachten.


 

CASE STUDY - Sneakers Start-up SIMULATIE OP DE LIVERPOOL JOHN MOORES UNIVERSITEIT

"Edumundo’s excellent

Konstantina Skritsovali (resized)

 support throughout our collaboration made the

 application of the simulation in the module easy and stress-free.”

Dr. Konstantina Skritsovali
 
Dr. Konstantina Skritsovali zocht naar een manier om de theorie van strategisch management op een meer toegepaste en praktische manier aan bod te laten komen. In deze case study bekijken we hoe de Sneakers Start-Up simulatie werd gebruikt door haar derdejaars studenten aan de Liverpool John Moores Universiteit.
Lees case study Liverpool john moores

Waarom een ManagementSIMULATIE?

Het spelen van een managementsimulatie in een digitale omgeving creëert de mogelijkheid om theorieën uit de les in de praktijk te brengen. De managementsimulaties die Edumundo aanbiedt, bevatten een sterke vorm van immersive learning. Deze manier van leren draagt bij aan een succesvol resultaat en een positieve studentenbeleving.

Benieuwd naar deze simulatie?

Beknopte Inhoud

 

Kenmerken
Doelgroep: Eerste- en tweedejaarsstudenten hbo/wo
Thema: Handel
Talen: nl gb

 

Geïnteresseerd in een demo van Sneakers INC?

DEMO AANVRAGEN