pencil-alt-square-wit Webinars

Hoe je aandacht pakt én vasthoudt met beeld(en)

Hoe val je op en pak je (on)bewust aandacht in een wereld vol met beelden? Deze vraag beantwoorden communicatie- en gedragsdeskundige Ben van Hamersveld en filmmaker en storyteller Mark Stevens.

BEKIJK WEBINAR

Digitale transformatie in het hoger onderwijs met BrightBirds

Ontvang oplossingen voor onder andere het behouden van studenten en het verminderen van werkdruk voor docenten!

BEKIJK WEBINAR

Zo begeleid je studenten bij het schrijven van een marketingplan

Twee ervaren docenten bespreken hoe je op een effectieve manier studenten kan voorbereiden en begeleiden zodat het schrijven van een marketingplan wél een succes wordt.

BEKIJK WEBINAR

Webinar Hoezo brononderzoek voor hbo-studenten?

Twee ervaren docenten bespreken hoe het zoeken, selecteren en gebruiken van informatie onderdeel kan zijn van de leerprocessen die studenten doormaken. Ook staan ze stil bij de impact van artificiële intelligentie op het hoger onderwijs.

BEKIJK WEBINAR

Webinar Logistiek is zoveel meer dan rijden met vrachtwagens

In het webinar delen twee ervaringsdeskundigen in het brede veld van logistiek hun kennis en laten ze vanuit hun rol als docent zien dat logistiek overal aanwezig is.

BEKIJK WEBINAR

Webinar Help, mijn nieuwe leraren lopen weg!

In dit webinar bespreken drie professionals uit het vakgebied de laatste inzichten rondom motivatie bij nieuwe leraren, best practices vanuit andere sectoren en hoe goede onboarding bijdraagt aan minder ongewenste uitstroom.

BEKIJK WEBINAR

Webinar Vitaliteit in het bedrijfsleven en de gelijkenissen met het hoger onderwijs

In het webinar deelt HR-professional Robert Jacobs effectieve acties om de vitaliteit van studenten en docenten te verhogen. Ook laat hij ons zien wat het onderwijs kan leren van het bedrijfsleven bij het bevorderen van vitaliteit.

BEKIJK WEBINAR

Webinar HRM in het hoger onderwijs - effectiever lesgeven met het Edubook

In het webinar 'HRM in het hoger onderwijs - effectiever lesgeven met het Edubook' praat Max van Liemt ons bij over de ontwikkelingen in het vakgebied en geeft hij een inkijkje in de nieuwste activerende en praktijkgerichte lesmethode voor het vak HRM. 

BEKIJK WEBINAR

Webinar Student Onboarding - Transition into UK higher ed.

The successful induction of students forms part of an effective transition into university life, which leads to better levels of achievement while improving student progression and retention. Now that so much teaching is happening remotely, ensuring ...

WATCH WEBINAR

Webinar Studentonboarding

Een succesvolle oriëntatie en binnenkomst van studenten draagt bij aan studiesucces en helpt uitval tegen te gaan. Nu het onderwijs merendeels op afstand plaatsvindt is het aan boord krijgen, behouden en laten thuis voelen van de student ...

BEKIJK WEBINAR

Webinar de Interactieve Marketingcollegereeks

Jamal Abid is docent en onderzoeker marketing bij de opleiding Finance Tax & Advice aan de Hogeschool van Amsterdam. Deze opleiding slaagt  er al enkele jaren in om een interactieve marketingcollegereeks neer te zetten voor de studenten, door een ...

BEKIJK WEBINAR

Webinar van crisis naar kansen

Wat wil je je studenten het komend schooljaar leren en hoe kun je dat zo slim mogelijk doen? Tijdens dit webinar Van crisis naar kansen presenteren Joanne Heidinga en Peter Becker de grote ontwerpvragen die corona-proof onderwijs mogelijk kunnen maken.

BEKIJK WEBINAR

Webinar aandacht voor duurzaamheid

Het hoger en beroepsonderwijs besteed steeds meer aandacht aan de Sustainable Development Goals. In dit webinar wordt ingegaan op de praktische kant van duurzaamheid in het onderwijs. Duurzaamheidsgoeroe Maurits Groen praat ons bij over de ontwikkelingen omtrent ...

BEKIJK WEBINAR

Webinar curriculumvernieuwing

Het komt met enig regelmaat voor dat opleidingen het curriculum vernieuwen. Wat komt hier allemaal bij kijken? Ervaringsdeskundige Peter Beckers en Menno Thijssen bespreken tijdens dit webinar over de verschillende manieren van aanpak bij een curriculumvernieuwing.

BEKIJK WEBINAR

Webinar studie en loopbaan

De aansluiting tussen de studie en de arbeidsmarkt en – op hoger niveau – de samenwerking tussen het onderwijs en het bedrijfsleven zijn al jaren voer voor discussie. Tijdens dit webinar spreekt Menno Thijssen met studieloopbaancoach Reinier Gerritzen over het toenemende belang van het vak ...

BEKIJK WEBINAR