tablet-alt-solid The Sport Company

The Sport Company is een managementsimulatie die speciaal ontwikkeld en toegespitst is op het mbo. In het mbo staat het “doen” centraal. In een online wereld krijgen studenten de taak om een handelsonderneming te leiden. In de simulatie wordt theorie in de praktijk gebracht. Met extra opdrachten en modules kan de simulatie aangepast worden op het specifieke vakgebied. De simulatie is uitermate geschikt voor de branche handel en economie.

Probeer de simulatie uit

The Sport Company is een onderneming die handelt in sportartikelen. De spelers vormen in teams de nieuwe directie van The Sport Company. Aan hen de taak om hun bedrijf in een virtuele wereld te laten overleven en groeien. Gedurende een aantal rondes worden er beslissingen genomen op het gebied van ondernemen. Inkoop, verkoop, communicatie, marketing en personeelszaken zijn aspecten die onder andere aan bod komen.

In deze marktomgeving zijn medestudenten directe concurrenten van elkaar. De keuzes van de concurrenten hebben invloed op de markt en op de eigen resultaten. Voor de teams is het daarom van belang om middels de eigen strategie en marktonderzoeken te anticiperen op de concurrentie en trends in de markt. Versla de concurrentie en word marktleider!

Beoordeling

Aan de hand van de ranglijst zijn de prestaties, op basis van een puntenbeoordeling, overzichtelijk in te zien. Naast de opdracht kan er ook een eindverslag worden geschreven (in welke vorm dan ook) of een eindpresentatie over het hele traject worden gegeven om op die manier ook andere vaardigheden te combineren met de simulatie.

Focus door aanvullende modules

Door gebruik te maken van extra modules en aanvullende opdrachten is de focus binnen de simulatie eenvoudig te verleggen. Op deze manier kan een optimale aansluiting met de opleiding en het niveau van de deelnemers gerealiseerd worden.

Waarom een managementsimulatie?

Het spelen van een managementsimulatie creëert een digitale omgeving om theorieën uit de les in de praktijk te brengen. De managementsimulaties die Edumundo aanbiedt, bevatten een sterke vorm van immersive learning. Deze manier van leren draagt bij aan een succesvol resultaat en een positieve studentenbeleving.

Benieuwd naar deze simulatie?
Probeer de simulatie uit

Beknopte Inhoud

 

Kenmerken
Doelgroep: Mbo Economie & Administratie, mbo Handel & Ondernemerschap, alle mbo-opleidingen die affiniteit hebben met management/bedrijfsvoering.
Thema: Management/bedrijfsvoering
Talen: nl gb

 

Geïnteresseerd in een demo van the sport company?

DEMO AANVRAGEN