FontAwsome Building Edumundo

Sinds 2001 ontwikkelen wij digitale leertools voor het hoger en beroepsonderwijs. We hebben ruime ervaring met activerend leren en het ontwikkelen van e-learning. Bij aanvang lag de focus op het ontwikkelen en aanbieden van businessgames. Sinds een bedrijfstransformatie in 2015 zijn daar Edubooks en andere onderwijsvernieuwende concepten zoals BrightBirds aan toegevoegd. 

Onze leertools worden ontwikkeld door een team van bevlogen vakmensen die hun vakgebied op de voet volgen, waardoor onze tools de nieuwste methoden bevatten. Inmiddels zijn we wereldwijd actief in meer dan 25 landen.


Als digitale partner van het hoger en beroepsonderwijs geloven wij dat e-learning en blended learning beter kunnen. Met de volgende vier pijlers geven wij richting aan onze visie om de digitaliseringsslag in het onderwijs mogelijk te maken:

Eigenaarschap

Activerende werkvormen maken het leuk om te leren. Als mensen willen leren, voelen ze zich eigenaar van het proces en ondervinden ze geen weerstand.

Betekenisgeving

De lesstof legt de verbinding met de belevingswereld van de student of leerling. Hierdoor krijgt de inhoud direct betekenis en beklijft het geleerde beter.

Leren is beleven

Leren draait om interactie en betrokkenheid. Online is de aandachtspanne bij zeer attractieve stof zo'n 20 minuten, tegenover slechts 5 minuten bij saaie stof. Door de toepassing van gamification blijven studenten uitgedaagd en enthousiast.

Adaptief Leren

Adaptief leren is leren op maat. Digitaal en/of blended leren biedt bij uitstek de mogelijkheid om stof afwisselend, uitdagend en stimulerend op het niveau van de leerling of student aan te bieden.

Het team en de missie van Edumundo

Werken bij Edumundo is uitdagend en leuk. Wij willen niet alleen onze boterham verdienen, maar maken ons vooral sterk voor onze missie om de digitaliseringsslag in het onderwijs mogelijk te maken. Jonge mensen vooruit helpen met kennis en vaardigheden. Werken met een kritisch publiek dat zichzelf wenst te ontwikkelen. Daarvoor moet je sterk in je schoenen staan. Constant kritisch en creatief zijn.  Doe jij met ons mee?

Illustratie_over_edumundo

Inspirerende omgeving
Het onderwijs is enorm aan verandering onderhevig. Van alle kanten komen de adviezen hoe het anders kan of moet. Nieuwe technieken, betere kwaliteit, de discussie over het niveau en het bestaansrecht van scholen; iedereen heeft er een mening over. Samen met onze partners in het onderwijsveld denken en bouwen wij mee aan het onderwijs van de toekomst.

DSC00414

Cocreatiegroepen
Hogescholen zijn steeds meer bereid om kennis met elkaar te delen. Wij merken dat de meeste docenten- en ontwikkelteams dezelfde uitdagingen hebben. Zowel organisatorisch als inhoudelijk. Middels onze cocreatiegroepen brengen we deze teams bij elkaar en zorgen we voor kruisbestuiving. Regelmatig is de voorzitter van die cocreatiegroepen een onafhankelijke auteur. Inmiddels zijn er cocreatiegroepen voor de onderwerpen Sales & accountmanagement, Organisatiekunde, Studieloopbaanbegeleiding, Inleiding recht, Bedrijfsadministratie en Marketingcommunicatie.

cocreatiegroepen

Nieuwste ontwikkelingen
De wereld om ons heen verandert in rap tempo. Binnen Edumundo volgen we alle ontwikkelingen in het onderwijs op de voet, of het nu gaat om de manier van lesgeven, de invloed van grote hardwarebedrijven, de politiek of de trends op het gebied van didactiek. We denken mee en we denken vooruit. Vanuit onze visie op goed onderwijs vinden we steeds weer oplossingen voor de uitdagingen van nu, bijvoorbeeld in het gebruik van gamification.

ontwikkelingen

Ons hoofdkantoor
Ons hoofdkantoor is gevestigd in de residentie. Vlak bij het Malieveld, nabij alle uitvalswegen, grote Haagse stations en de Scheveningse boulevard. Den Haag is een internationale grote stad met veel ambities. Hier brengen we veel tijd door en voelen we ons thuis. Het kantoor is van de meeste gemakken voorzien, van een tuin tot aan een goede koffiemachine en een lunchkamer. Geen kledingvoorschriften, flexibele werkplekken: het resultaat is wat telt.

den_haag_edumundo

Raad van Advies

Als uitgeverij van de toekomst hebben wij aansluiting met de politiek, het bedrijfsleven en het onderwijs. Onze raad van bestuur wordt gevraagd en ongevraagd geadviseerd door enkele prominenten. Wij vragen hen niet alleen om kritische feedback op ons beleid en onze operatie, maar ook om mee te denken en te debatteren over de toekomst van het onderwijs. De Raad van Advies komt minstens twee keer per jaar bijeen.

Cor Sluijter

Cor Sluiter

Directeur Cito
peter_driessen

Peter Driessen

Oprichter Spilgames
Michelle Neil

Michelle Neil

Strategy and planning at AcrobatiqFormer Chief innovation at Pearson

Samenwerken met anderen

Wij geloven dat we meer kunnen bereiken door het bundelen van krachten. Daarom werken wij samen met gerenommeerde bedrijven en organisaties om gezamenlijk hetzelfde doel na te streven. Ieder draagt hierin zijn steentje bij.

bedrijfssimulatiesLogo

Bedrijfssimulaties.nl

Ontwikkelaar van bedrijfssimulaties, e-learnings en serious games.
page-logo-switch

Switch.nl

Met Switch leveren wij hardware om onze Edubooks ook in Mediatheken te kunnen aanbieden.
logo-cito-80x80

Cito

Cito wordt internationaal erkend als expert in het ontwikkelen en afnemen van examens en toetsen.
surflogo

Surfconext

Edumundo is geaudit en aangesloten bij Surfconext.