tablet-alt-solid Phoneventures

In de internationale bedrijfssimulatie PhoneVentures leiden studententeams hun eigen mondiaal opererende smartphonebedrijf. Binnen deze simulatie ligt de focus op internationale marktuitbreiding van de onderneming. Elke speelronde staat voor een bedrijfsjaar waarin het managementteam interne en externe analyses uitvoert, een internationaal strategisch businessplan maakt en tactische en operationele beslissingen neemt voor alle afdelingen en landen die ze willen betreden. 

Op tactisch niveau bepaalt het managementteam een instapstrategie voor elk van de te betreden markten. Wereldwijde nieuwsberichten over de economie, geopolitiek, handelsoorlogen, protectionisme en de technologische industrie dienen te worden geanalyseerd om op de hoogte te blijven van de macro-omgeving. Binnen het hoofdkantoor maakt het managementteam een R&D- en HR-beleid en houdt het zich bezig met online en wereldwijde marketinginvesteringen. Bekijk de simulatie zelf.

Probeer de simulatie uit

Leeruitkomsten

 • Studenten creëren een effectieve internationale strategie die is ontworpen om de verkoop, het marktaandeel en de beurswaarde te vergroten.
 • De resultaten van strategische keuzes in een globale en dynamische context ervaren.
 • Een strategie voor een internationaal merk ontwikkelen en deze strategie op tactisch niveau uitrollen.
 • Het ontwikkelen van een beter begrip van de impact van binnenlands en internationaal beleid op multinationale organisaties.
 • Studenten leren meer over culturele factoren bij het betreden van nieuwe markten.
 • Studenten ontwikkelen effectieve teamwerk-, analytische en leiderschapsvaardigheden.
 • Begrijpen en waarderen van het belang van maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO)  en de effecten die dit heeft op interne en externe belanghebbenden.
 • Kritisch inzicht verkrijgen in diverse situaties waarmee een internationaal opererend bedrijf te maken krijgt.

Beoordeling

De internationale bedrijfssimulatie PhoneVentures wordt op verschillende manieren beoordeeld. Aan de hand van de ranglijst is te zien in welke volgorde de teams het best gepresteerd hebben. Aanvullend zijn er meerdere mogelijkheden om tot een beoordeling te komen. Hieronder staat een aantal manieren:

 • Studenten houden individueel een logboek bij (met als optie vanuit het perspectief van hun eigen managementpositie) over hun internationale strategische en operationele beslissingen.
 • Een portfolio waarin de teams elke ronde opschrijven welke beslissingen ze hebben genomen en wat ze denken dat de uitkomsten zullen zijn. Ze reflecteren op de beslissingen die in elke speelronde worden genomen. 
 • 360 graden feedback waarin studenten punten moeten toewijzen aan teamgenoten op basis van hun bijdrage en inzet.
 • Organiseer een ‘Dragon’s Den’ investeringspitch, gespeeld door de andere studenten of docenten.

 

CASE STUDY - PHONEVENTURES op de universiteit van COVENTRY

"My experience of working with Edumundo has been 

Karim Ahmed Pic

fantastic! Not 

only because of the people I’ve been working with there but also because of the experiences the students have gained from their training and guidance.”
Dr. Karim Ahmed, docent, Universiteit van Coventry
 

Als onderdeel van zijn module International Project Management, was Dr. Karim Ahmed opzoek naar een praktisch leermiddel om zijn studenten te ontwikkelen in het analyseren van bedrijfsprestaties. In deze case study bekijken we hoe de bedrijfssimulatie PhoneVentures gebruikt is door zijn studenten. 

 

Waarom een managementSIMULATIE?

Het spelen van een managementsimulatie creëert een digitale omgeving om theorieën uit de les in de praktijk te brengen. De managementsimulaties die Edumundo aanbiedt, bevatten een sterke vorm van immersive learning. Deze manier van leren draagt bij aan een succesvol resultaat en een positieve studentenbeleving.

Benieuwd naar deze simulatie?

Probeer de simulatie uit

Beknopte Inhoud

 

 

Kenmerken
Doelgroep: Tweede- en derdejaarsstudenten hbo/wo
Thema: Internationale handel
Talen: nl gb

 

Geïnteresseerd in een demo van Phoneventures?

DEMO AANVRAGEN