pencil-alt-square-wit Downloads voor docenten

Case study Personal Developmentcourses at AMSIB

In deze Engelstalige case study leest u alles over het vak Studie & Loopbaan bij de internationale opleiding Bachelor of Business Administration van de Amsterdam School of International Business (AMSIB).

Zij delen hun SLB-programma en vertellen over hun ervaring met ...

DOWNLOAD CASE STUDY

Tips voor slb-lessen op afstand (online)

Ontdek nu 12 handige tips voor slb-lessen op afstand met het Edubook Studie & Loopbaan. Ontvang daarbij een overzicht met diverse online werkvormen gekoppeld aan de belangrijkste slb-onderdelen.

DOWNLOAD TIPS

Activerende werkvormen

Het is makkelijk om te zeggen dat docenten meer (online) activerende didactiek moeten gebruiken, maar wat is dat eigenlijk en hoe pas je het toe? In dit whitepaper vind je een korte introductie in de criteria en voorwaarden van activerende werkvormen.

DOWNLOAD WHITEPAPER

De toegevoegde waarde van SLB bij een ICT-opleiding

Studenten aan ICT-opleidingen zijn over het algemeen nadrukkelijk gericht op inhoud, en professionele vaardigheden staan vaak wat verder van hen af. Voor ICT-opleidingen ligt er dus een mooie uitdaging om SLB goed vorm te geven en in te bedden in het curriculum.

DOWNLOAD CASE STUDY

Gamification in het onderwijs: toepassing van businessgames

In deze tijd heeft iedere onderwijsinstelling wel te maken met afstandsonderwijs. De toepassing van businessgames sluit zeer goed aan bij deze flexibele manier van onderwijs. De inzet van een businessgame is zelfs een goede manier om sociaal leren in een online omgeving te stimuleren. ...

DOWNLOAD WHITEPAPER

9 tips voor online onderwijs

De recente maatregelen tegen het coronavirus hebben het hoger onderwijs voor grote uitdagingen gesteld. Lessen, workshops, vergaderingen, conferenties: vrijwel alle activiteiten moeten worden aangepast of uitgesteld. Deze situatie biedt ook kansen om te experimenteren met online leren op ...

DOWNLOAD TIPS

Duurzaamheid in het mkb: wat, waarom en hoe

Het merendeel van de hogescholen in Nederland heeft duurzaamheid in hun strategisch beleid opgenomen. Ze verlangen van opleidingen dat zij de SDG's in hun curricula integreren, zodat studenten optimaal op de praktijk worden voorbereid. De meeste middelgrote en kleine ondernemingen hebben als ...

Download whitepaper

Learning analytics: wat, waarom en hoe

De toepassingen van learning analytics zijn bezig aan een gestage opmars. Toch vormt het inzetten van studiedata om programma’s te verbeteren en studenten van feedback te voorzien nog onbekend terrein voor veel opleidingen. De Nederlandse versie van Wikipedia heeft nog geen lemma ...

Download whitepaper

Motivatie en studiesucces

Motivatie en studiesucces lijken onlosmakelijk met elkaar verbonden. Maar wat weten we eigenlijk over motivatie? Dit whitepaper gaat over welke typen motivatie er bestaan en hoe die typen zich verhouden tot studiesucces.

Download whitepaper

Curriculumvernieuwing

Curriculumvernieuwing staat bij veel opleidingen in het hbo hoog op de agenda. Opleidingen staan voor de uitdaging om studenten toekomstbestendig op te leiden terwijl het werkveld waarvoor zij opleiden sterk aan het veranderen is.

Download whitepaper

Studieloopbaanbegeleiding: Noodzakelijk kwaad of kans voor het leven?

Hoogconjunctuur, war for talent, meer focus op sociale vaardigheden: zomaar wat kreten over de wereld waarin studenten afstuderen. De aansluiting tussen studie en arbeidsmarkt en – op hoger niveau – de samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven zijn al jaren voer voor discussie. Daarbij valt ...

Download whitepaper

Marketing: Hoe introduceer je het concept marketing?

Veel mensen, niet alleen studenten maar ook ondernemers uit het mkb-segment, verwarren marketing nog altijd met reclamemaken. Wanneer ik in een introductiecollege vraag wat studenten denken dat marketing is, dan komen allerlei op communicatie- en advertentiegerichte kernwoorden ...

Download whitepaper

Branding & Positionering

Drie redenen waarom iedere opleiding Commerciële Economie het vak Branding & Positioneren zou moeten opnemen in het majorprogramma van het curriculum.

Download whitepaper

Blended Learning: aan de slag met online marketing

Het Edubook Online marketing is een theorieboek en werkboek in één en altijd up-to-date omdat de digitale content makkelijk aan te passen is. Dat is met de vernieuwing op veel vakgebieden en zeker op dat van digital marketing erg handig. Content kan dus niet verouderen.

Download whitepaper

Modern curriculum: Dit mag niet ontbreken

Worstel je er ook mee: de accreditatie komt eraan en je wil het curriculum een stuk innovatiever maken? Het management heeft opgelegd dat het curriculum internationaler moet? Moeten we nou blended learning aanhangen of toch niet?

Download whitepaper