tablet-alt-solid Emerging Markets Simulatie

Introductie

In deze internationale businessgame treden studenten op als het management van een internationaal fietsenbedrijf. Studenten werken in teams en strijden in vier van de grootste opkomende markten, waaronder Brazilië, India, China en Zuid Afrika, ook wel bekend als de BICS. In elke ronde moeten ze inspelen op schommelingen in de markt, interne en externe analyses voltooien, hun strategische focus bepalen en operationele beslissingen nemen voor alle afdelingen van hun bedrijf.

Probeer de simulatie uit

Managen van een multinational

Nadat de studenten in teams zijn geplaatst, bepalen ze hun bedrijfsnaam en logo en verdelen ze de managementrollen onderling. Iedere student wordt verantwoordelijk voor een specifieke afdeling of markt, zoals marketing, HRM, financiën, of Country Manager China of India. 

De studenten starten met de interne en externe analyse, waarna ze hun internationale strategie zullen bepalen. Vervolgens zullen ze operationele beslissingen nemen in lijn met de door hen gekozen strategie om beter te presteren dan hun concurreren (de andere studenten teams!). Hun prestaties worden vervolgens gemeten door de Balanced Scorecard, waarbij elk team (bedrijf) wordt gerangschikt op basis van een 'beurs'-waardering.

Flexibel inzetbaar

Deze businessgame biedt een breed scala aan verschillende strategische modules. Alle modules kunnen worden toegevoegd, verwijderd of in een bepaalde volgorde worden geplaatst in overeenstemming met de wekelijkse lesonderwerpen. Als u bijvoorbeeld de DESTEP- en SWOT-analyse bespreekt in week 1, en BCG en CSR-strategie in week 2, dan zal ons Operations-team deze functies in de simulatie introduceren volgens uw schema.

Ook is het mogelijk een aantal internationale strategische en analyse frameworks aan de businessgame toe te voegen. Voorbeelden hiervan zijn het vijfkrachtenmodel van Porter en de groeistrategieën van Ansoff. De businessgame stelt studenten in staat dergelijke theorieën in de praktijk toe te passen.

Leerdoelen

 • Studenten creëren een effectieve internationale strategie om de verkoop, het marktaandeel en de beurswaarde te vergroten.
 • Studenten krijgen een beter begrip van de impact van binnenlands en internationaal beleid op internationale organisaties.
 • Studenten leren meer over culturele factoren bij het betreden van nieuwe markten.
 • Studenten ontwikkelen effectieve teamwerk-, analytische, strategische en leiderschapsvaardigheden.
 • Studenten begrijpen en waarderen het belang van maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) en de effecten die dit heeft op interne en externe belanghebbenden.

beoordeling

 

De studenten kunnen op verschillende methoden worden beoordeeld. Hieronder vind je de meest populaire opties:
 • Vraag de studenten om individueel beslissingen bij te houden in een logboek (mogelijk vanuit het perspectief van hun eigen managementfunctie) over hun toerisme-managementstrategie en operationele beslissingen.
 • Schriftelijk groepsverslag waarin de teams per ronde opschrijven welke beslissingen ze hebben genomen en wat ze denken dat de uitkomsten zullen zijn. Ze reflecteren elke nieuwe ronde op de genomen beslissingen en blijven dit doen tijdens de simulatie.
 • 360 Graden peer assessment waarbij studenten op basis van hun bijdrage bijvoorbeeld honderd punten moeten verdelen onder hun teamgenoten.
 • Organiseer een “Dragon’s Den” elevator pitch: een presentatie voor ‘investeerders’ gespeeld door de andere studententeams en/of docenten.
 • De beurswaarde (de ranglijst) kan onderdeel worden van de beoordeling. Hun aandelenkoers of rangorde kan worden vertaald bijvoorbeeld 10 of 25% van hun eindcijfer.

Probeer de simulatie uit


Case study - Emerging Markets op de Universiteit van Durham - UK
“It’s been a fantastic collaboration and partnership. The simulation worked very well for my students and me.”

Dr. Anna Tilba, Associate Professor, Universiteit van Durham

We werken al meer dan zeven jaar samen met Anna. In deze case study bekijken we hoe de businessgame Emerging Markets past binnen haar eerstejaars bachelormodule: 'Strategy in Practice'.

Case Study Emerging Markets

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Onderwerpen

Markt analyse

 

Features
Doelgroep:  HBO/WO
 Modules: International Business en strategisch
Taal: nl gb

Wil je meer weten over deze businessgame?

Neem contact OP

WAAROM EEN MANAGEMENT GAME?

Middels een management games kunnen studenten de theorie toepassen in de (gesimuleerde) praktijk. Dit resulteert o.a. in: 

 • Hogere betrokkenheid
 • Creëert een moderne leerervaring
 • Verhoogt studenttevredenheid
 • Betere eindcijfers
 • Ontwikkeling “employability skills”
 • Meer aanwezigheid - minder drop-outs

waarom EDUMUNDO?

 • 20 jaar ervaring 
 • 80.000+ studenten per jaar 
 • 300+ MBO's, HBO's en universiteiten wereldwijd, van Oxford tot Shanghai.
 • 20+ Triple Crown geaccrediteerde business schools
 • Hoogste ondersteuningslevel (incl. live intro's, helpdesk, feedbacksessies, etc.) 

GEÏNTERESSEERD IN EEN DEMO VAN Emerging Markets?

Demo aanvraag

SIGN UP FOR OUR NEWSLETTER

Register for exclusive offers, industry and new product updates, as well as our tips for great e-learning experiences for your students.