tablet-alt-solid Phoneventures

In de internationale businessgame PhoneVentures leiden studententeams hun eigen mondiaal opererende smartphonebedrijf. Binnen deze game ligt de focus op internationale marktuitbreiding van de onderneming. Elke speelronde staat voor een bedrijfsjaar waarin het managementteam interne en externe analyses uitvoert, een internationaal strategisch businessplan maakt en tactische en operationele beslissingen neemt voor alle afdelingen en landen die ze willen betreden. 

Op tactisch niveau bepaalt het managementteam een instapstrategie voor elk van de te betreden markten. Wereldwijde nieuwsberichten over de economie, geopolitiek, handelsoorlogen, protectionisme en de technologische industrie dienen te worden geanalyseerd om op de hoogte te blijven van de macro-omgeving. Binnen het hoofdkantoor maakt het managementteam een R&D- en HR-beleid en houdt het zich bezig met online en wereldwijde marketinginvesteringen. Bekijk de game zelf.

Leerdoelen

  • De resultaten van strategische keuzes in een globale en dynamische context ervaren.
  • Een strategie voor een internationaal merk ontwikkelen en deze strategie op tactisch niveau uitrollen.
  • Kritisch inzicht verkrijgen in diverse situaties waarmee een internationaal opererend bedrijf te maken krijgt.
  • Bewustwording van krachten en ongecontroleerde gebeurtenissen die de resultaten beïnvloeden en daar zo snel mogelijk op reageren. 

 

Beoordeling

De internationale businessgame PhoneVentures wordt op verschillende manieren beoordeeld. Hieronder staat een aantal manieren:

  • Studenten houden individueel een logboek bij (met als optie vanuit het perspectief van hun eigen managementpositie) over hun internationale strategische en operationele beslissingen.
  • Een portfolio waarin de teams elke ronde opschrijven welke beslissingen ze hebben genomen en wat ze denken dat de uitkomsten zullen zijn. Ze reflecteren op de beslissingen die in elke speelronde worden genomen. 
  • 360 graden feedback waarin studenten punten moeten toewijzen aan teamgenoten op basis van hun bijdrage en inzet.
  • Organiseer een ‘Dragon’s Den’ investeringspitch, gespeeld door de andere studenten of docenten.

Waarom een managementgame?

Het spelen van een managementgame creëert een digitale omgeving om theorieën uit de les in de praktijk te brengen. De managementgames die Edumundo aanbiedt, bevatten een sterke vorm van immersive learning. Deze manier van leren draagt bij aan een succesvol resultaat en een positieve studentenbeleving.

Benieuwd naar deze game?

Probeer game uit

Beknopte Inhoud

 

 

Kenmerken
Doelgroep: Tweede- en derdejaarsstudenten hbo/wo
Thema: Internationale handel
Talen: nl gb

 

Geïnteresseerd in een demo van Phoneventures?

DEMO AANVRAGEN