tablet-alt-solid Prosim Advanced

ProSim Advanced is een extreem flexibele businessgame. De producten en het uiterlijk zijn aan te passen naar eigen wens, waardoor de look and feel en de thema’s naadloos overgaan in de specifieke opleidingscontext. In de basis is het een algemene businessgame met sterke focus op management, maar met de extra opdrachten is deze game in elke richting uit te bouwen en in te zetten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan kostprijsberekening, marktonderzoek, teambuilding en een kennismaking met strategische modellen. 

Probeer game uit

Intro

Train je ondernemerskills met producten die precies aansluiten bij de opleiding; sportartikelen, elektronica, fietsen, olie en dergelijke (compleet aan te passen naar eigen wens). Tijdens het spelen van deze simulatie worden veel facetten uit het managen van een bedrijf aangesproken: strategie, doelgroep, communicatie en financiën. Het globale doel is om een sterk idee te krijgen hoe het is om een bedrijf te leiden en wat daarbij komt kijken. De dynamiek, communicatie, proactief handelen en taakverdeling is wat een team succesvol maakt en het spel zo leuk!

Strategie is naast marketing en kwaliteitsmanagement een belangrijk hoofdonderdeel van de managementsimulatie ProSim Advanced. De simulatie is op diverse theoretische modellen gebaseerd en al die modellen komen ook tot leven tijdens het gebruik. Denk hierbij aan de BCG-Matrix de Balanced Scorecard en Matrix van Blake en Mouton. Naast alle serieuze leermodules kunnen teams de simulatie ook verrijken met eigen marketingcampagnes en persberichten.

 

Gameplay

De teams beginnen de simulatie door alle tabbladen te doorlopen en de game te leren kennen. Ze kiezen hun eigen functie binnen het management (denk aan CEO, CFO et cetera) en maken een bedrijfsprofiel. Het is de taak van dit managementteam om de doelen die ze vaststellen voor het bedrijf  te halen en zo groot mogelijk te worden.

De teams beslissen over hun visie, strategie en stellen de (kern)doelen vast. Dit is uiterst belangrijk, omdat studenten hierop beoordeeld worden.

Een goede strategie formuleren voor de producten, het kiezen van de juiste marketinginstrumenten en het in de gaten houden van de financiële situatie, zijn zaken waar het team aandacht aan moet besteden. Verder zijn er zeer uitgebreide personeels- en HRM-beslissingen en moet er nagedacht worden over distributiestrategieën en R&D.
Het spel is geschikt om te spelen met minimaal drie teams en met minimaal drie rondes. Door gebruik te maken van extra modules en aanvullende opdrachten is de focus binnen de simulatie eenvoudig te verleggen. Op deze manier kan een optimale aansluiting met het curriculum gerealiseerd worden.

 

Beoordeling

Aan de hand van de ranglijst is overzichtelijk te zien in welke volgorde de teams het best gepresteerd hebben op basis van puntenbeoordeling. Er kan naast de opdracht een verslag worden geschreven (in welke vorm dan ook) of een uiteindelijke presentatie over het proces worden gegeven. Bij het inzetten van deze simulatie bij bedrijven, wordt vaak de ranglijst aangehouden, maar kan er ook gebruik worden gemaakt van een pitch, reclamefilmpje of andere vorm van presentatie.

 

Unieke features

Omdat deze simulatie op verschillende niveaus kan worden ingesteld, is deze te spelen door zowel eerste- als vierdejaarsstudenten van het hoger onderwijs en ook managers zullen met de juiste instellingen het spelen van deze simulatie als een uitdaging ervaren.

Deze simulatie werkt met prikkelende visuele dataweergave, waaronder een scorecard en dergelijke ten opzichte van concurrerende simulaties, waarin informatie vaak enkel als tekst wordt weergegeven. Daardoor voelt deze simulatie interactiever aan.

ProSim is de managementsimulatie die compleet naar je eigen hand te zetten is. De producten en het uiterlijk zijn aan te passen naar eigen wens, waardoor de look and feel en de thema’s naadloos overgaan in de specifieke context voor uw bedrijf/school/opleiding. Met gerelateerde opdrachten wordt dit nog sterker. Deze simulatie geeft voornamelijk het overkoepelende idee van het managen van een bedrijf weer en biedt genoeg buiten het spel, namelijk: functioneren binnen een organisatie en het bekleden van een uitdagende functie hierin.

Daarmee is deze simulatie bij iedere opleiding in te zetten, maar bij uitstek bij de vakken:

  • Marketing
  • Inkoopmanagement
  • Studieloopbaanbegeleiding
  • Projectmanagement
  • Lean ondernemerschap
  • Marketingcommunicatie

Beknopte Inhoud

 

Meer weten over deze game?

 

Kenmerken
Doelgroep: Eerste- tot vierdejaarsstudenten hbo/wo
Thema: Management
Talen: nl gb german-flag portugal

 

Waarom een managementgame?

Er is niets zo belangrijk als ervaring opdoen. Theoretische kennis wordt middels het spelen van een managementgame toegepast en zo omgezet in praktische ervaring. Binnen een managementgame wordt de speler de kans gegeven om alles uit de kast te halen en de meest diverse tactieken en handelingen uit te proberen om zo de klanten te winnen, zonder daadwerkelijk (financieel) risico te lopen. De managementgames die Edumundo aanbiedt, zijn een sterke vorm van immersive learning en zal in de komende jaren alleen maar meer gebruikt worden, vanwege het succesvolle resultaat en het plezier wat de spelers eruit halen.

 

Geïnteresseerd in een online of persoonlijke demo?

Maak een afspraak