icon locaties Gamify your project met BrightBirds

Gamify your project

Geef je project een boost. Maak het project leuker, uitdagender en effectiever door gamification toe te voegen met BrightBirds.

Samen zetten we bestaande opdrachten van het project om in challenges en we voegen game-mechanics toe, zoals tijdsdruk, ranglijsten, badges en beloningen. Zo zetten we de competitie tussen klassen en teams in gang. 

Demo aanvragen

 

BrightBirds

Challenges

Challenges zijn actieve opdrachten. Ze kunnen verplicht of facultatief zijn. De opdracht komt middels een pushbericht binnen op de smartphone van de student. De student accepteert de opdracht om deze vervolgens individueel, in teamverband of klassikaal te volbrengen.

Punten

Met iedere opdracht zijn ‘punten’ te verdienen. In een ranglijst die in de app wordt bijgehouden kunnen studenten zien hoe zijzelf, hun team en
hun klas presteren ten opzichte van de rest. Gedurende de looptijd van het project is de competitie echt ‘aan’!

Motivatie

De punten kunnen worden ingewisseld voor certificaten en badges in de BrightBirds Store. Daarmee vormen ze een extra motiverende laag over het onderwijs. 


Gamify jouw project met BrightBirds

Edumundo zal bestaande projectopdrachten / modules ondersteunen door elementen ervan om te zetten in stimulerende uitdagingen met behulp van onze BrightBirds App om studenten te informeren en te betrekken.

We voegen spelmechanismen toe zoals deadlines, teamranglijsten, badges en beloningen om een competitieve maar leuke digitale leerervaring te ontwikkelen.

Demo aanvragen

shutterstock_1113282506 (1)

Interesse in een demonstratie van Gamify your Project?

MAAK EEN AFSPRAAK

HOE GAAN WE TE WERK?
Bij gamify your project

Inclusief: een custommade scenario gevuld met challenges passend bij het project, een docententraining, (optioneel) een kick-off voor studenten en customer support.

  1. In kaart brengen - We brengen geschikte momenten in de tijdlijn van het project in kaart om gamified learning toe te passen. We kijken goed naar de leerdoelen van het project en bepalen welke uitdagingen hierop aansluiten en de meeste betrokkenheid creëren. Aan de hand hiervan bepalen we samen het scenario en de bijbehorende challenges.

  2. Technische Setup - Na het in kaart brengen van de gamified challenges over het programma/module, bereidt Edumundo alles voor in de BrightBirds App, zodat de studenten de challenges uit het gemaakte scenario op gezette tijden gepusht krijgen.

  3. Training - We zorgen voor een dashboard training voor alle betrokken leerkrachten en/of projectleiders, zodat zij de voortgang kunnen monitoren.

  4. Lancering - We plannen en lanceren de campagne in de BrightBirds App en beginnen met het versturen van pushmeldingen naar leerlingen.

  5. Monitoring, ondersteuning, evaluatie - We monitoren en ondersteunen de campagne gedurende het hele project en aan het einde van het project evalueren we samen het succes ervan.
BB app_challenges (mockup)

CASE STUDY

HOE HANZEHOGESCHOOL GAMIFY YOUR PROJECT HEEFT INGEZET OM HUN PROJECT NIEUW LEVEN IN TE BLAZEN

Op de Hanzehogeschool heeft de opleiding Vastgoed & Makelaardij hun eigen project De Vastgoedmanagement Game met gamification door middel van Bright Birds nieuw leven ingeblazen. Benieuwd wat het heeft opgeleverd? Docent Leandra Fels vertelt je over haar ervaring en de opbrengsten ervan!

bekijk case study
Illustratie_Edubookplatform_collegecoins-1

Zelf aan de slag?

Heb je al opdrachten (challenges) ontwikkeld maar mis je het juiste platform? Of wil je de vrije hand bij het ontwerpen van je eigen project/module? Je kunt BrightBirds ook gebruiken als een volledig leeg canvas dat je naar eigen inzicht kunt gebruiken.

Natuurlijk ontvang je nog steeds een coördinatorentraining voor het dashboard, zodat je je eigen uitdagingen kunt ontwerpen met ons vriendelijke stap-voor-stap platform. Je krijgt ook een tutortraining zodat je de voortgang van je leerlingen kunt volgen in het dashboard. Natuurlijk blijven we je gedurende het hele project ondersteunen met onze klantvriendelijke helpdesk.

Met BrightBirds zijn de mogelijkheden onbeperkt.

Demo aanvragen
shutterstock_2025900533-1

Demoverzoek of contact met onze collega's?

Maak een afspraak

Bronnen

  • Bai, Shurui & Hew, Khe & Huang, Biyun. (2020). Does gamification improve student learning outcome? Evidence from a meta-analysis and synthesis of qualitative data in educational contexts. Educational Research Review.