icon locaties Voor organisaties

Engagement middels gamification voor organisaties

“The results show an overall significant medium effect size in favour of gamification over learning without gamification.”

Bai, Shurui & Hew, Khe & Huang, Biyun. (2020). 

shutterstock_2082165094

Onboarding voor organisaties

Waarom onboarding voor organisaties zo belangrijk is?

  • 1 op de 10 werknemers (9%) heeft een bedrijf/organisatie verlaten vanwege een slechte onboarding-ervaring volgens onderzoek van Careerbuilder en Silkroad Technology.
  • Wanneer werknemers betrokken zijn, is 87% van hen minder geneigd om hun bedrijf te verlaten. Dit betekent dat ze 5 keer minder geneigd zijn om het bedrijf te verlaten.
  • 69% van de werknemers blijft waarschijnlijk minstens 3 jaar, mits de werkgever een goede onboarding heeft geboden. (ApolloTechnical, 2023).
  • Nieuwe werknemers die een gestructureerd onboardingprogramma doorliepen, hadden 58 procent meer kans om na drie jaar nog bij de organisatie te zijn.
  • Organisaties met een standaard onboardingproces ervaren 50 procent meer productiviteit bij nieuwe werknemers (Hirsch, 2017).

In ons onboardingprogramma met BrightBirds brengen we de belangrijke aspecten van onboarding samen met betrokkenheid door gamification te gebruiken. 

DEMO AANVRAGEN

Figuren_Website_BB_3 - onboarding bedrijven

 

Hieronder vind je de gevolgen van een goede onboarding

Figuren_Website_BB_2 - gevolgen onboarding bedrijven
 

DEMOVERZOEK OF CONTACT MET ONZE COLLEGA'S?

Demo aanvragen

Engagement op je congres

As an attendee, people’s expectations have changed. Focus on experiences — how to increase human interactions — and think through how people engage together, bringing in design and behavioral science. That’s how you make it engaging and fun.”

Carina Bauer, CEO, IMEX (Gordon-Bennett, 2023).

shutterstock_2205141537

Deelnemersbetrokkenheid bij evenementen

Deelnemersbetrokkenheid bij  evenementen/congressen wordt steeds belangrijker. Deelnemersengagment verwijst naar de actieve en zinvolle betrokkenheid van deelnemers aan een evenement, wat zorgt voor een dynamische en interactieve ervaring.  Betrokkenheid is belangrijk, hier zijn de drie hoofdredenen:

  1. Als mensen betrokken zijn, is de kans groter dat ze zich je evenement en de boodschappen die je probeert over te brengen herinneren.
  2. Betrokken deelnemers zullen eerder actie ondernemen op wat ze hebben geleerd.
  3. Geëngageerde deelnemers zijn gewoon leuker om bij te zijn en zullen eerder terugkeren naar toekomstige evenementen. (Sleekevents, w.d.).

BrightBirds maakt gebruik van gamification om de betrokkenheid van de deelnemers te vergroten door uitdagingen aan te bieden waar deelnemers aan mee kunnen doen om punten of beloningen te verdienen. Bijvoorbeeld door specifieke stands te bezoeken of taken te voltooien die gerelateerd zijn aan het thema van het evenement. Deze punten kunnen worden ingewisseld voor prijzen of meedoen aan een giveaway, wat spanning en vriendschappelijke competitie toevoegt (Gordon-Bennett, 2023).

DEMO AANVRAGEN

BB app_multiplechoice (mockup)-1

Fases van betrokkenheid op je evenement

BrightBirds is uitermate geschikt om vooraf al engagement te verhogen, om tijdens het evenement een live pulsecheck te doen met polls, de kennis van je bezoekers te testen met quizzen, pushnotificaties te gebruiken om engagement kansen te versterken en je bezoekers je evenement te laten verkennen met een speurtocht. Achteraf kan BrightBirds uiteraard worden gebruikt om feedback op te halen (Social Tables, z.d.).

In het monitoringsdashboard kun je zowel het app-verkeer als het resultaat in realtime zien, waardoor je, indien gewenst, kan inspelen op wat er gebeurd op het evenement door extra challenges toe te voegen.

DEMO AANVRAGEN

Fasen evenement

LAATSTE CASE STUDY

Jaarcongres met expositie HRM & het onderwijs

Als werknemers bij hun bedrijf betrokken zijn, zullen ze minder snel vertrekken. Bij een optimale betrokkenheid is maar liefst 87% van de werknemers minder geneigd om het bedrijf te verlaten (Apollo Technical, 2023).

Lees case study

shutterstock_1982423369

Demoverzoek of contact met onze collega's?

Maak een afspraak

Bronnen