icon locaties BrightBirds Themaset - Global Citizenship

Global Citizenship

Word lid van de Global Change-makers League! De Global Citizenship-lijn stelt je in staat om een verschil te maken in de wereld. Leer meer over actief wereldburgerschap, duurzame ontwikkelingsdoelen en hoe je kunt bijdragen aan een betere, duurzamere toekomst.

Demo aanvragen

 

shutterstock_1376508050

GlobalCitizenship - SDG's

Instellingen voor hoger onderwijs bevinden zich in een unieke positie om het voortouw te nemen bij het bevorderen van de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG's) en als benchmark te dienen voor andere sectoren van de economie (Unesco, 2023). Gebruik BrightBirds om studenten bekend te maken met de SDG's en ze aan het denken te zetten over hoe ze kunnen bijdragen aan een betere wereld.

Zelf uitproberen

shutterstock_2199347373

Burgerschapsparticipatie

Met burgerschapsparticipatie nemen universiteiten maatschappelijke verantwoordelijkheid als hun derde academische missie waarbij het gaat om een manier van doen, en/of bepaalde mentaliteit. Dit vraagt een vorm van leren die studenten in staat stelt democratische competenties te ontwikkelen: Waarden, Houdingen, Vaardigheden & Kennis en Kritisch Begrip (Geier, 2018).

Bereid je leerlingen voor op actief burgerschap door gebruik te maken van BrightBirds!

Zelf uitproberen

Burgerschapsparticipatie

DEMOVERZOEK OF CONTACT MET ONZE COLLEGA'S?

MAAK EEN AFSPRAAK

Bronnen

  • Geier, I. (2018). Active Citizenship Learning in Higher Education. Zeitschrift für Hochschulentwicklung, 13(2), 155 168. https://doi.org/10.3217/zfhe- 13-02/10
  • Unesco. (z.d.). The Contribution of Higher Education to the SDGs. Geraadpleegd op 06.11.2023 van The Contribution of Higher Education to the SDGs – UNESCO-IESALC