graduation-cap-solid Curriculum

Steeds meer opleidingen gebruiken één of meerdere Edubooks. Daarnaast worden er ook businessgames gebruikt. Hoe efficiënt zou het zijn als alle onderdelen van het curriculum goed samenhangen in één onderwijsprogramma? Geregeld krijgen wij de vraag om verder mee te denken dan alleen het leveren van leermiddelen. Uit de praktijk blijkt dat het voor zowel de opleider als de student prettig is wanneer lesonderdelen op elkaar afgestemd zijn en direct duidelijk is wat er in een blok of week gedaan moet worden.

Via de periodeplanner is het mogelijk om lesinhouden, waaronder theorie en opdrachten in een week of blokschema te zetten. De periodeplanner vergemakkelijkt de navigatie door het Edubook en geeft zicht op wat er in een bepaalde periode gedaan moet worden. De docent krijgt in het docentendashboard ook een goed overzicht van de te behandelen stof in een week of blok. Bovendien kan voor aanvullende documenten zoals projectplannen en portfolio's dezelfde indeling aangehouden worden. 

Het combineren van verschillende Edubooks wordt overzichtelijker met de periodeplanner. Zo kunnen theorie en opdrachten vanuit meerdere Edubooks per week of blok worden aangeboden. De toepassing van de periodeplanner zorgt ervoor dat het onderwijs in één fraaie technische omgeving plaatsvindt. Hierin kunnen docenten individuele en groepen studenten volgen. 

Voor zowel Edubooks als businessgames bestaan er mogelijkheden om eigen materiaal, zoals theorie of opdrachten toe te voegen. Ook die kunnen via de periodeplanner worden aangeboden in de betreffende onderwijsperiode. De opdrachten komen dan ook terug in het docentendashboard en kunnen zelfs aan externe documenten zoals een projectplan of portfolio worden toegevoegd.

weekstructuur

Voordelen van het Edubook als basis van het curriculum:

1. Overzichtelijk:

Alle curriculumonderdelen in één overzicht.

2. Alles-in-één:

Alle leermiddelen op één plek.

3. Gemakkelijk:

Studenten navigeren eenvoudig door het volledige leerprogramma.

4. Duidelijkheid:

Laat studenten precies weten waar ze aan toe zijn.

Whitepaper curriculumvernieuwing

In dit gratis whitepaper gaan we in op de doelen die opleidingen met een curriculumvernieuwing nastreven en bespreken we een aantal trends die we bij de verschillende hogescholen tegenkomen. Bovendien geven we een aantal concrete tips die kunnen helpen bij het actualiseren van het curriculum.

Download whitepaper
Whitepaper
VOORBEELD

Hogeschool van Amsterdam CE

Voor de opleiding Commerciële Economie van de Hogeschool van Amsterdam hebben wij alle Edubooks van blok 2 en blok 4 van het eerste jaar in de periodeplanner gebouwd. Alle theorie en opdrachten, maar ook cases en toetsing (goed voor 60% van het cijfer) staan in de online omgeving. De student betaalt één totaalprijs per blok en treft alles in één.
VOORBEELD

Hogeschool Utrecht:

De opleiding Bedrijfseconomie aan de Hogeschool Utrecht heeft voor de propedeuse het 10-weekse blok stuurmanagement volledig in de periodeplanner laten integreren. Op deze manier zijn alle theorie en opdrachten voor zowel de studenten als de docenten zeer ordelijk ondergebracht in één overzicht. Deze tool kan als algemene agenda gezien worden en geeft studenten inzicht en houvast.

Hoe gaan we te werk?

  1. Allereerst komen we een keer kennis maken en ontvangen we graag zoveel mogelijk van de elementen die al zijn uitgedacht. Vaak is dit een blokboek, waarbij de leerdoelen in hoofdlijnen staan beschreven.
  2. Vervolgens we gezamenlijk aan de slag om de gewenste theorie bij de diverse onderdelen te bepalen.
  3. Naast de theorie en alle opdrachten bekijken we tevens alle andere componenten uit het curriculum. Denk hierbij aan stages en projecten. Deze kunnen ook aan de periodeplanner gekoppeld worden, zodat werkelijk het gehele curriculum in één omgeving wordt weergegeven. Eventueel worden er koppelingen gemaakt naar andere leermiddelen, software en leeromgevingen.
  4. We ontwikkelen alle opdrachten, gamingcases en toetsvragen in goed overleg.
  5. Edumundo traint het docententeam, stelt een communicatieplan op voor de studenten en bedenkt werkvormen die bij het nieuwe curriculum passen.

Contact met onze collega's?

Maak een afspraak