tablet-alt-solid Sneakers inc.

In de businessgame Sneakers Inc. vormen studenten het managementteam van een scale-up die handelt in sneakers. Door het maken van de juiste analyses en beslissingen strijden de studententeams onderling om het meest succesvolle sneakerbedrijf te worden. Iedere spelronde staat voor een jaar en zet de teams voor uitdagingen op het gebied van personeel, het managen van voorraden, de marketing en andere bedrijfsprocessen. De verdiende punten symboliseren de groei van het bedrijf.

De teams starten met het ontdekken van de simulatie en het maken van een bedrijfsplan. Door middel van een marktanalyse worden een visie, strategie, marktsegment en doelstellingen bepaald. Dit is uiterst belangrijk, omdat ze hierop worden beoordeeld.

Hierna begint het echte bedrijfsvoeren! Er zijn talloze beslissingen die het bedrijf moet maken. Denk hierbij aan: management, inkoop, marketing, het product zelf, het personeel, distributie en ontwikkeling van het bedrijf. Deze beslissingen worden vastgelegd op het moment van de rondeberekening. Na de berekening moet het team analyseren wat er in een jaar binnen de markt is gebeurd en krijgt het ook deels inzicht in de concurrentie. Op basis van de resultaten en analyse worden er nieuwe beslissingen genomen. Naast de doelgroep die het een en ander van het bedrijf vraagt, staat de wereld om hen heen ook niet stil. Elke ronde kunnen er events plaatsvinden die effect hebben op de economie.

Hoe dichter de teams bij hun doelen komen, des te meer punten ze ontvangen. Hebben ze geen afzet? Dan ontvangen ze geen punten. Maken ze verlies? Dan krijgen ze strafpunten. De teams dienen hun doelen te behalen om succesvol te zijn. Dit betekent echter wel dat als zij hun doelen niet ambitieus hebben ingesteld en de doelen dus snel behaald worden, daar geen punten meer voor worden toegekend in de rondes erna. Stellen teams hun doelen ambitieus en halen ze deze in de laatste ronde? Dan worden deze punten met vijf vermenigvuldigd. De punten maken de winnaar, die aan het eind zichtbaar wordt in de ranglijst.

Beoordeling

Aan de hand van de ranglijst is te zien in welke volgorde de teams het best gepresteerd hebben. Naast de businessgame kunnen studenten een portfolio bijhouden, een eindpresentatie over het proces maken of een assessment afnemen. Met externe opdrachten kan een brug worden geslagen naar de onderwerpen die aansluiten op het curriculum. Enkele voorbeelden zijn een persconferentie na een calamiteit, een managementdashboard bijhouden, een reclamevideo maken of een vacature opstellen. Edumundo denkt graag mee over deze opdrachten.

Waarom een Managementgame?

Het spelen van een managementgame creëert een digitale omgeving om theorieën uit de les in de praktijk te brengen. De managementgames die Edumundo aanbiedt, bevatten een sterke vorm van immersive learning. Deze manier van leren draagt bij aan een succesvol resultaat en een positieve studentenbeleving.

Benieuwd naar deze game?

Beknopte Inhoud

 

Kenmerken
Doelgroep: Eerste- en tweedejaarsstudenten hbo/wo
Thema: Handel
Talen: nl gb

 

Geïnteresseerd in een demo van Sneakers INC?

DEMO AANVRAGEN