FontAwsome Gamepad Sales Experience

Het project Sales Experience is vergelijkbaar met een salesvak in jaar 1. Het kenmerkt zich door de goede verhouding tussen theorie en praktijk. Studenten verdiepen zich in verschillende verkooptechnieken en -vaardigheden, die vervolgens direct in de praktijk gebracht dienen te worden. Sales Experience geeft studenten de kans om zich in te zetten voor de maatschappij en zich tegelijkertijd te ontwikkelen als professioneel verkoper. Het project wordt ondersteund door middel van projectbegeleiding, interactive learnings en workshops.
 
 
Sales Experience Edumundo

GRENZEN VERLEGGEN

Het project haalt studenten uit hun comfortzone. Leren begint tenslotte met het verleggen van de eigen grenzen en het vergroten van de comfortzone. Het beoogde doel hiervan is: studenten comfortabeler en competent maken in het salesvak.

Binnen Sales Experience vormen studenten een salesteam van vier tot vijf studenten. Elk team krijgt de opdracht om een creatief verkoopconcept te ontwikkelen. Met dit salesplan moet zoveel mogelijk geld worden opgehaald voor een opdrachtgever uit de goededoelenmarkt. Elk salesteam kiest één goed doel om mee samen te werken en stelt een salestarget op. Op deze manier ontwikkelen studenten salesvaardigheden en leveren zij tegelijkertijd een bijdrage aan de maatschappij.


PRAKTIJK EN REALITEIT

Aan de hand van ondersteunende theorie, ontwikkeld door Edumundo, leren studenten hoe zij het beste kunnen verkopen. Sales Experience is vergelijkbaar met een salesvak in jaar 1, alleen veel meer toegespitst op de praktijk en daarmee de realiteit. Verkooptrainingen en vakken zoals sales, consumentengedrag, pitchen, klantenmanagement en klachtenmanagement zijn enkele onderdelen van het lespakket. Daarnaast worden studenten begeleid door middel van interactive learnings, workshops en projectbegeleiding.

Het project richt zich dus op de charity-markt, ook wel de goededoelenmarkt genoemd. En dit is allang niet meer de ‘geitenwollensokkenwereld’ van vroeger: het is een sterk concurrerende en professionele markt met alleen in Nederland al een omzet van meer dan 3 miljard euro per jaar. Naast de grote nationale spelers zijn er talloze regionale en lokale goede doelen die met elkaar concurreren. Studenten zullen dus professioneel en creatief moeten zijn om geld voor het goede doel op te kunnen halen.

goededoelen

Demoverzoek of contact met onze collega's?

Maak een afspraak

COMPETITIE

Sales Experience bevat een competitief element. De diverse projectgroepen die zich inzetten voor verschillende doelen zijn namelijk te volgen via een live dashboard. Dit dashboard geeft het geldbedrag weer dat iedere projectgroep op dat moment heeft opgehaald. De projectgroep die uiteindelijk het meeste geld weet te verzamelen wint de competitie. De competitie daagt studenten uit en leert ze om te gaan met doelstellingen. In veel gevallen worden de beoogde doelstellingen zelfs overtroffen.

De voordelen van Sales Experience:

Ontwikkelt salesvaardigheden

Goede balans tussen theorie en praktijk

Maakt het onderwijs uitdagender

Stimuleert creatief denken

Bevordert maatschappelijke betrokkenheid

Voordelen van Sales Experience
VOORBEELD


Voorbeeld: Hogeschool Leiden

De opleiding Commerciële Economie aan de Hogeschool Leiden werkt sinds september 2017 met Sales Experience. Het project wordt sindsdien toegepast in het propedeusejaar om startende studenten direct te activeren om geld in te zamelen voor goede doelen.

 

Record opbrengst in 2020/2021
In het schooljaar 2020-2021 haalden studenten met behulp van Sales Experience maar liefst 104.148 euro op voor verschillende goede doelen als het Edwin van der Sar Foundation, Prinses Beatrix Spierfonds, Franniez, de Voedselbank Leiden en JES Rijnland. 

 

Dit was de eerste keer in vijf jaar dat het beoogde doel van 100.000 euro werd doorbroken, en dat in een periode van lock-downs en afstandsonderwijs. Dat juist in deze periode de doelstelling behaald werd verraste ook Jan-Bart Heijne, docent bij de opleiding en organisator van de Sales Experience. "Deze tijd heeft studenten wel leren omgaan met tegenslagen. Studenten mochten niet meer in groepen de straat op en ook sponsors waren moeilijker te vinden. Een benefit-evenement organiseren was er al helemaal niet meer bij natuurlijk. Met veel online activiteiten hebben ze het toch voor elkaar gekregen. Daar ben ik heel trots op."

 

Tot op heden heeft het project Sales Experience tot veel creatieve verkoopconcepten en hoge opbrengsten geleid. De studenten wisten in het schooljaar 2018-2019 een totaalbedrag van € 82.515 op te halen en in 2019/2020 reikte de teller tot 94.000 euro.

 

HSLeiden_logo

 

Waarom Sales Experience

PRAKTIJKGERICHT

Theorie uit de les kan direct worden toegepast in de praktijk en studenten krijgen de kans om de salesvaardigheden daadwerkelijk te ontwikkelen.

CREATIEVE UITDAGING

De onderlinge competitie daagt studenten uit en stimuleert creatief denken. Een professioneel en creatief verkoopconcept is cruciaal om succesvol te zijn in de competitie. Het live dashboard laat de spanning stijgen, motivatie toenemen en doelstellingen overtreffen.

MAATSCHAPPELIJK

Sales Experience stimuleert maatschappelijke betrokkenheid bij studenten. De game biedt studenten de kans om zich in te zetten voor een goed doel en daarmee een zinvolle bijdrage te leveren aan de maatschappij.

Interesse in een demonstratie?

Maak een afspraak