icon locaties Projectonderwijs met college coins

Succesverhaal

College Coins op de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen

(In dit artikel wordt nog gesproken over College Coins, sinds half mei 2022 hebben wij College Coins in een nieuw jasje gestoken en omgedoopt tot BrightBirds)

 

"De HAN gebruikt de College Coins-app binnen het U.R. Business-concept. Bij binnenkomst worden studenten direct in de rol van startend professional gezet. Het uitgangspunt is dat klassen gedurende een blok, semester of een heel jaar zelf een businessunit runnen, vallend onder een holding (het instituut/opleiding/faculteit). De studenten zijn medewerkers van deze businessunit. De businessunits concurreren met elkaar door middel van individuele- en groepsprestaties. Binnen dit grote concept maakt de College Coins-app het versturen van opdrachten, het toeschrijven van coins en het bijhouden van resultaten mogelijk.

De opdrachten die studenten toegestuurd krijgen zijn bij ons veelal opdrachten uit het bedrijfsleven, maar er worden ook opdrachten vanuit de interne functionaliteiten, zoals marketing en communicatie verzonden. Bij de meeste opdrachten vervullen de studenten de rol van consultant. Op deze manier ontstaat er een win-winsituatie. De opdrachtgevers krijgen relevante input van studenten met een frisse blik en de studenten krijgen actuele opdrachten vanuit de praktijk.

Studenten zijn positief en gaan door de challenges eerder aan de slag. Daarnaast zijn de uitwerkingen van challenges veel creatiever en origineler. Het competitie-element zorgt voor meer saamhorigheid en binding in de klas! De sfeer in de klassen lijkt daardoor beter en dat is, naast aandacht voor de student, een hele belangrijke factor voor studiesucces."

 

Stephan Plat, propedeusecoördinator van het Instituut Bedrijfskunde aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen

MEER OVER BRIGHTBIRDS

Interesse in een demonstratie van College Coins?

Demo aanvragen