Nederlands Kampioenschap Businessgames voor thuiszittende hbo-ers

Nederlands Kampioenschap Businessgames voor thuiszittende hbo-ers
Gepubliceerd op 24 maart 2020

Hoe bereid je hbo-studenten voor op het bedrijfsleven terwijl ze thuis zitten?  Edumundo heeft wel een suggestie. ‘De educatieve uitgeverij van de toekomst’ lanceert op maandag 30 maart het Nederlands Kampioenschap Businessgames, waarin studenten op een speelse manier, vanuit huis, aan kunnen tonen klaar te zijn voor de arbeidsmarkt. Alle hbo-studenten in Nederland kunnen gratis deelnemen om al dan niet in teamverband met en tegen elkaar te strijden in een leerzame competitie. De game kan naar wens in het Engels gespeeld worden om ook de internationale studenten in Nederland te betrekken.

Het is helaas niet meer mogelijk om je aan te melden voor het Nederlands Kampioenschap Businessgames.

WIE, WAAR, WANNEER?
Wie
Studenten van elke opleiding en hogeschool kunnen deelnemen. Indien gewenst kan de game in het Engels gespeeld worden. Ieder team bevat bij voorkeur 3 tot 4 spelers. Individueel deelnemen is ook mogelijk, maar kost wel iets meer tijd.

Waar
In het kader van de richtlijnen van het RIVM wordt de competitie thuis vanaf de laptop of PC gespeeld.

Wanneer
Het kampioenschap gaat bij genoeg aanmeldingen van start op maandag 30 maart.
 

Wat gaan de studenten doen?

Tijdens het NK Businessgames spelen hbo-studenten uit heel Nederland dezelfde handelssimulatie. In deze simulatie vormen zij het managementteam van een nieuw bedrijf dat handelt in sneakers. De teams analyseren de markt en bedenken hoe zij zich van de concurrentie (andere teams) kunnen onderscheiden. Iedere dag dienen studenten met hun team beslissingen te nemen over hun eigen sneakerbedrijf en anticiperen zij op gebeurtenissen in de game. Omdat er ook overleg met de teamleden zal moeten plaatsvinden zullen studenten middelen in moeten zetten om met elkaar te overleggen zonder elkaar fysiek te ontmoeten.

Het kampioenschap is opgedeeld in zes rondes van +/- 1,5 uur en naast beslissingen op het gebied van HR, marketing, financiën en bedrijfsvoering, zullen er dagelijks ook extra opdrachten verschijnen die zich richten op actualiteiten zoals verduurzaming en natuurlijk de COVID-19-crisis. De extra opdrachten worden beoordeeld. Hiermee kunnen extra punten voor de game worden verdiend.
 

PRIJZEN

Naast de titel ‘Nederlands Kampioen Businessgames’ zijn er mooie prijzen te winnen voor verschillende onderdelen.

Eerste prijs:
Een Footlocker cadeaubon t.w.v. 100,- per teamlid.

Tweede prijs:
Een Secrid Wallet per teamlid.

Derde prijs:
Bioscoopbon t.w.v. 25,- per teamlid.

Dagelijks zijn er ook diverse andere prijzen te winnen!

AANMELDEN

Het is helaas niet meer mogelijk om je aan te melden voor het Nederlands Kampioenschap Businessgames.