Nederlands Kampioenschap Businessgames 2021

Nederlands Kampioenschap Businessgames 2021
Gepubliceerd op 4 maart 2021

Het NK Businessgames 2021 komt eraan!

Studenten zitten al bijna een jaar thuis. Face-to-face samenwerken zit er al lange tijd niet in, terwijl dit zo'n belangrijk onderdeel van de opleiding is. Na het enorme succes van vorig jaar, organiseren wij vanaf maandag 29 maart het tweede Nederlands Kampioenschap Businessgames. Een spannende gratis competitie van twee weken waarbij studenten van verschillende hogescholen strijden om het meest succesvolle bedrijf te worden.

Studenten kunnen zichzelf aanmelden, je hoeft daar als docent niks voor te doen. Wij vragen docenten alleen om dit blogartikel door te sturen aan studenten en ze te enthousiasmeren om mee te doen! 

Terugblik NK Businessgames 2020
Vorig jaar werd de competitie gewonnen door management- en sportmarketingstudenten van de Hogeschool van Rotterdam. Het fictieve bedrijf Sneaky Sneakers versloeg 187 teams van 17 hogescholen. De winnaars werden geïnterviewd door FunX. Het Algemeen Dagblad besteedde ook aandacht aan de competitie. Robert-Jan Buitendijk, is één van de studenten uit het winnende team en vertelt: 

Een van de challenges was het verduurzamen van ons (fictieve) product en om deze verduurzaming te laten zien in een video. De muziek onder de video, heb ik voor dit NK gecomponeerd.

De laatste ronde was erg spannend. We stonden op plek drie, maar de top 10 lag dicht bij elkaar. Zeker van een podium plek waren we nog niet. We moesten nog een aantal beslissingen nemen en hebben alles op alles gezet om die eerste plek binnen te halen.

Het is helaas niet meer mogelijk om je als deelnemer voor
het NK Businesgames 2021 aan te melden.

Wie
Studenten van elke opleiding en hogeschool kunnen deelnemen. De game kan naar wens in het Engels gespeeld worden om internationalisatie te bevorderen en ook de internationale studenten in Nederland te betrekken. Ieder team bevat maximaal 4 spelers. Individueel deelnemen is ook mogelijk, maar kost wel iets meer tijd. Vorig jaar deden er zelfs docententeams mee. Ga jij als docent de competitie aan met je studenten?

Waar
De competitie vindt online plaats en deelnemers kunnen vanaf iedere locatie meedoen.

Wanneer
Inschrijven kan tot woensdag 24 maart. Het kampioenschap gaat bij genoeg aanmeldingen van start op maandag 29 maart. De prijsuitreiking vindt plaats op vrijdag 9 april. Op Goede Vrijdag en Pasen vinden er géén rondes plaats.

 

MHF_3536

 

Wat gaan de studenten doen?
Het NK draait om een businessgame genaamd ‘de Sneakergame’,  waarin studententeams uit het hele land een bedrijf moeten starten en runnen. Alle facetten van het ondernemen komen aan bod. Van het kiezen van een naam, tot aan het kiezen van een doelgroep, product, prijs en promotie. Maar dan begint het spel pas, want wat is de invloed van je keuzes op het bedrijfsresultaat? En hoe doe je het ten opzichte van de andere teams? Kun je nog op tijd bijsturen, of zijn je keuzes onomkeerbaar? In een spannende competitie van twee weken strijden studenten- en docententeams om het meest succesvolle bedrijf te worden. Om het maximale resultaat te behalen moeten teams een intensieve samenwerking op afstand onderhouden. Wat zorgt voor verbondenheid onder de studenten! Daarnaast ervaren ze direct hoe het bedrijfsleven momenteel ook op afstand de zaken regelt.

Het kampioenschap is opgedeeld in zes rondes van +/- 1,5 uur en naast beslissingen op het gebied van HR, marketing, financiën en bedrijfsvoering, zullen er per ronde ook extra opdrachten via een app binnenkomen, die zich richten op actualiteiten zoals verduurzaming en natuurlijk de huidige pandemie. De extra opdrachten worden door Edumundo beoordeeld. Hiermee kunnen extra punten voor de ranglijst in de game worden verdiend. 

Het is helaas niet meer mogelijk om je als deelnemer voor
het NK Businesgames 2021 aan te melden.

Waarom?

  • Op een motiverende manier samenwerken
  • Aan de slag gaan met gamification geeft een positieve impuls
  • Opgedane kennis van de opleiding toetsen in een realistische businessgame
  • De kans om nieuwe ervaringen op te doen
  • Ontvang na afronding van het NK een persoonlijk certificaat

Deze prijzen zijn per teamlid te winnen:

  1. De hoofdprijs: €100 Nike ID tegoedbon (ontwerp jouw eigen Nikes!)
  2. De tweede prijs: Patta Hot & Cold drinkfles (thermofles van dé sneakerwinkel van NL)
  3. De derde prijs: Boek Shoe Dog, het verhaal van de oprichter van Nike

Businessgame alleen voor jouw opleiding?
Is dit kampioenschap niet te combineren met het curriculum en vind je dat jammer? Neem dan contact op om een businessgame voor uw opleiding te organiseren!

IK WIL MEER INFO