tablet-alt-solid Prosim Classic

De bedrijfssimulatie ProSim Classic is ontwikkeld om studenten op een snelle, leuke en laagdrempelige manier kennis te laten maken met business management. De simulatie is speciaal ontwikkeld voor introductieweken, open dagen, evenementen en "introductie in business" vakken. In ProSim Classic werken studenten in teams het management van kleine productiebedrijven. Hierbij strijden ze in een competitieve markt tegen elkaar om de gunst van de klant! Na een bescheidde analyse van de marktaandelen, nieuwsberichten, de financiën, en de voorraden zullen ze hun doelstellingen bepalen. Daarna moeten er operationele beslissingen genomen worden over de hoeveelheid te produceren producten, de aanschaf van extra machines, de verkoopprijzen en meer.  

Probeer de simulatie uit

INTRODUCTIE MET GAMIFICATION

Gamification kan ingezet worden als tool om studenten op een leuke en actieve manier kennis te laten maken met het runnen van een business. ProSim classic is een simulatie waar studenten zelf aan de slag gaan en inzicht krijgen in de verschillende onderdelen van een bedrijf en hoe deze samenhangen.

SAMEWERKING EN ROLVERDELING

De simulatie wordt gespeeld aan de hand van verschillende rondes, elke ronde staat gelijk aan één jaar. Per ronde moeten de teams beslissingen maken over de hoeveelheid producten die geproduceerd worden en hoe ze deze producten op de markt willen brengen. Hierbij moet rekening gehouden worden met verschillende marketingstrategieën, motivatie van de werknemers, beslissingen over salarissen en het werven van nieuwe werknemers en investeringen in machines om meer producten te kunnen produceren.

De simulatie is een leuke tool om in te zetten tijdens introductieweken en open dagen. Het zorgt voor studentbetrokkenheid en omdat het in teams wordt gespeeld is het een leuke manier om medestudenten te leren kennen. De studenten maken op een actieve manier kennis met onderwerpen als finance, HR, marketing en bedrijfsvoering. 

WAAROM EEN BEDRIJFSSIMULATIE?

Het spelen van een bedrijfssimulatie creëert een digitale omgeving om theorieën uit de les in de praktijk te brengen. De simulaties die Edumundo aanbiedt, bevatten een sterke vorm van immersive learning. Deze manier van leren draagt bij aan een succesvol resultaat en een positieve studentenbeleving.

Benieuwd naar deze simulatie?

Probeer de simulatie uit

Beknopte inhoud

Features
Doelgroep:

Introductiweken, open dagen, eerstejaars, evenementen van het hbo en wo

 Thema:

Introductie van bedrijfsprocessen, management principes en bedrijfsmanagement

Talen nl gb 

Geïnteresseerd in een demo van ProSim Classic?

Demo aanvragen

SIGN UP FOR OUR NEWSLETTER

Register for exclusive offers, industry and new product updates, as well as our tips for great e-learning experiences for your students.