tablet-alt-solid Lean ondernemerschap

Waarom edubook lean ondernemerschap?

Interactief

Het Edubook Lean ondernemerschap biedt de theorie op een zeer aansprekende manier aan. Het leermiddel wordt gekenmerkt door de inspirerende voorbeelden, ondersteunende video's en de mogelijkheid om tussentijds te oefenen aan de hand van interactieve oefenopgaven.

Didactiek

Ondernemerschap is een doe-vak, waarbij het Edubook ondersteunt in het proces van theorie naar praktijk. De theorie wordt op een beknopte manier aangeboden en laat studenten actief aan de slag gaan. De didactiek komt neer op voordoen, nadoen en vooral zelf doen.

PRODUCT INZIEN?

Docentendashboard

Met het unieke docentendashboard kun je als  docent de voortgang per student tot in detail volgen. Het geeft inzichten met betrekking tot de inzet en de prestaties van studenten. Zodoende ben je op de hoogte van het niveau waarop je studenten leren en welke onderwerpen meer aandacht behoeven.

Het Edubook Lean ondernemerschap biedt studenten handvatten om direct aan de slag te gaan als ondernemer. De uitgave ondersteunt bij het ontwikkelen van een startup en bij de oplevering van tussenproducten zoals een canvasmodel. Vraag direct een demo voor Lean ondernemerschap aan.

Doordat het Edubook met een generieke insteek is geschreven is het leermiddel inzetbaar bij elke opleiding waar het vak ondernemerschap gegeven wordt.

Enige voorkennis op gebied van marketing en bedrijfseconomie is handig, maar niet noodzakelijk. De Edubooks Marketing en Fundamenten van Finance & Control zijn zeer geschikte leermiddelen om deze voorkennis te vergaren.

De kern van het Edubook Lean ondernemerschap bestaat uit het, in een vroegtijdig stadium, voorleggen van ideeën aan de doelgroep. Dit wordt ook wel de ‘lean-startupbenaderinggenoemd. Deze moderne aanpak wijkt sterk af van de traditionele vorm van ondernemerschap, waarbij veelal voorafgaand langdurig marktonderzoek plaatsvindt.

Door aan de slag te gaan met de lean-startupbenadering leren studenten hoe aannames rondom een idee gevalideerd kunnen worden. Daarnaast wordt aandacht besteed aan de ontwikkeling van een minimal viable product (de meest minimale versie van een dienst of product), een slimme manier om een plan voor een dienst of product op levensvatbaarheid te testen bij de doelgroep. Tot slot komt uiteraard ook een financiële beoordeling aan de orde, waarbij studenten leren hoe zij de financiële levensvatbaarheid van het concept kunnen toetsen.

Bovengenoemde thema's worden op een aansprekende manier aangeboden en ondersteund met video’s. Daarnaast biedt het Edubook studenten de mogelijkheid om te oefenen aan de hand van interactieve oefenopgaven.

DEMO AANVRAGEN

Actueel

Ontwikkelingen in het vakgebied

Het starten van een onderneming is populair! De leeftijd waarop starters een eigen onderneming oprichten daalt al jaren. Dit betekent echter niet dat het starten van een nieuw bedrijf gemakkelijk is. Uit onderzoek blijkt zelfs dat 75 procent van alle startups geen succes wordt.

Een mogelijke verklaring hiervoor is dat de traditionele methodes voor het opzetten van een nieuw bedrijf niet meer aansluiten op de werkelijkheid. Het vooraf uitvoeren van langdurig marktonderzoek en opstellen van een bedrijfsplan is achterhaald. Deze traditionele aanpak werkt niet meer goed omdat het maken van strategieën en plannen (te) veel tijd kost. Microsoft-oprichter Bill Gates zei ooit het volgende: 'Als we de tijd hadden genomen om een bedrijfsplan te schrijven, zouden we te laat zijn geweest'.

Het Edubook Lean ondernemerschap introduceert een moderne aanpak: de 'lean-startupbenadering'. Deze benadering richt zich op het creëren van een passende oplossing voor een consumentenprobleem dat ervaren wordt door een specifieke doelgroep.

BEKIJK DIT EDUBOOK

Inhoud

Waarom een Edubook?

Een Edubook is een totaaloplossing die alle leermiddelen die bij een vak horen verenigt. Het vervangt het theorieboek, het naslagwerk, het werkboek, het uitwerkingenboek, uw syllabus met artikelen en eventueel zelfs het tentamen. Het Edubook is in beginsel een online applicatie en biedt alle functionaliteiten die benodigd zijn om een vak op een moderne manier, met nieuwe werkvormen uit te dragen naar studenten. Het Edubook heeft ook een printfunctionaliteit voor mensen die nog niet 100% digitaal willen werken.

Features

Interesse in een demo van Lean Ondernemerschap?

Bekijk demo