tablet-alt-solid Online Marketing

Waarom Edubook Online Marketing?

Up-to-date

Bij een grote verandering in de markt of rondom het vakgebied, passen de auteurs het Edubook ogenblikkelijk aan. Dit zorgt ervoor dat het leermiddel actuele informatie bevat en niet veroudert.

Modulaire opzet

Door de modulaire opbouw is het leermiddel flexibel in te zetten en kan elke module afzonderlijk worden doorlopen. Dit maakt het mogelijk het lesmateriaal in meerdere jaren te behandelen. 

PRODUCT INZIEN?

Interactie

Het Edubook Online marketing bevat naast tekst ook videomateriaal, artikelen, links naar belangrijke websites en opdrachten. Tot slot eindigt iedere module met formatieve toetsing door middel van meerkeuzevragen en een case.

Het Edubook Online Marketing kan worden ingezet bij elke commerciële opleiding waarin marketing een onderdeel van het lesprogramma is. 

In het eerste jaar kan het leermiddel gebruikt worden als kennismaking met online marketing. Doordat de gebruiker zelf de keuze heeft om te verdiepen is deze uitgave tevens geschikt voor de hogere leerjaren.

Het Edubook Online Marketing behandelt op een zeer toegankelijke manier de basisprincipes van een onlinemarketingaanpak. Door praktisch aan de slag te gaan binnen een digitale leeromgeving komen de belangrijke onderdelen van online marketing aan bod. Alle theorie sluit aan op de beroepspraktijk en de belevingswereld van de online marketeer.

OPBOUW

Het Edubook is opgebouwd uit twaalf modules waarin telkens één onderdeel van online marketing naar voren komt. Elke module gaat van start met leerdoelen die duidelijk maken wat de belangrijkste uitgangspunten van de module zijn. 

De opzet van bestaat uit korte teksten, met keuze tot verdieping. Theorieën, processen en begrippen worden op verschillende manieren uitgelegd. Zo bevat het leermiddel naast theorie veel voorbeelden, video's, verwijzingen naar websites en diverse tools die worden gebruikt binnen de beroepspraktijk.

De uitgave bevat de basisprincipes, aangevuld met specialisatie op de belangrijkste gebieden. Via diverse modules leert de gebruiker hoe een marketeer effectief om kan gaan met zoekmachinemarketing en is er aandacht voor het ontwikkelen van een socialmediastrategie. Tevens komen het opzetten van een e-mailcampagne en het in kaart brengen van de klantreis aan bod. Uiteraard ontbreken ook de belangrijkste online marketingmiddelen zoals affiliate marketing, websiteusability, conversieoptimalisatie, display advertising en mobile marketing niet. Gezien het feit dat de veranderingen in online marketing snel gaan worden de inhouden en verwijzingen regelmatig geactualiseerd.

Elke module sluit af met een formatieve toets in de vorm van een quiz. De multiplechoicevragen in de quiz zijn gekoppeld aan de leerdoelen. Op deze manier wordt de theorie direct toegepast en getoetst of de behandelde stof goed is blijven hangen. Daarnaast bevat elke module een afsluitende case en interactieve opdrachten die ingezet kunnen worden in fysieke bijeenkomsten met een docent. 

DEMO AANVRAGEN

Actueel

Ontwikkelingen in het vakgebied

Online marketing biedt marketeers nieuwe perspectieven om in contact te komen met (potentiële) opdrachtgevers. Het geeft marketeers de kans tot het gebruiken van een persoonlijke aanpak en het opbouwen van een relatie. Dit resulteert veelal in meer relevantie voor de consument en meer conversie voor het bedrijf: een win-winsituatie.

De ontwikkelingen binnen online marketing gaan snel en worden steeds belangrijker binnen het domein van marketing en sales. De mogelijkheden breiden zich sterk uit. De wetgeving verandert en de concurrent zit niet stil. Kansen en bedreigingen, maar vooral uitdagingen zijn binnen dit vakgebied aan de orde van de dag.

Niet alleen het zoekgedrag van de consument verandert continu, maar ook de manier van zoeken. Denk aan andere apparaten en bijvoorbeeld de opmars van spraakgestuurd zoeken. Dit alles heeft invloed op zoekmachineoptimalisatie. Daarnaast wordt personalisatie steeds belangrijker. Dit creëert grote uitdagingen voor e-commerce, e-mailmarketing, zoekmachineadverteren en displayadverteren. Een grote toename van direct klantcontact maakt socialmediamarketing zeer kansrijk. Het belang van rapportages en ROI is de afgelopen tijd aanzienlijk gestegen. Datagebruik en data-analyses zijn onderwerpen waar het bedrijfsleven volop mee bezig is.

Kortom, het onlinemarketinglandschap verkeert in een turbulente staat en is hevig in beweging. Naast alle basisprincipes komen al deze onderdelen uitgebreid aanbod in de nieuwe versie van het Edubook Online marketing.

Inhoud

Meer informatie of direct aanvragen?

Features

 

Bent u geïnteresseerd in een online of offline demonstratie?

Maak een afspraak