icon locaties SDG-challenge met Brightbirds

Succesverhaal

Meer gemotiveerde studenten bij de HAN door SDG-challenge

(In dit artikel wordt nog gesproken over College Coins, sinds half mei 2022 hebben wij College Coins in een nieuw jasje gestoken en omgedoopt tot BrightBirds)

"Het afgelopen semester hebben meer dan 600 propedeusestudenten op de HAN kennis gemaakt met de Sustainable Development Goals (SDGs).

 

Door middel van challenges werden zij uitgedaagd om oplossingen te bedenken voor échte vraagstukken uit het werkveld. Via de College Coins-app werden de studenten direct bereikt met informatie over de challenges en konden alle klassen afzonderlijk aan de slag. De te verdienen college coins zorgen voor extra motivatie bij studenten om serieus bezig te gaan met de uitdagingen. Hoe beter zij de opdrachten voltooien des te meer college coins zij verzamelen. De ranglijsten stimuleren gezonde competitie tussen studenten. Als Green Office hebben wij ontzettend goede en creatieve oplossingen gekregen voor onze SDG-vraagstukken!

 

De studenten worden bewuster van de belangrijkste maatschappelijke thema’s van deze eeuw en helpen ons met goede ideeën. De kracht van het concept ligt in de toepassing als een centraal relay platform voor werkveld vraagstukken én in de extra motivatie. Voor ons een hele goede ervaring. Op naar meer successen!”

 

Fabian Berndsen, Projectleider HAN Green Office

MEER OVER BRIGHTBIRDS

 

Lees ook dit uitgebreide artikel van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen over de SDG-challenge

Interesse in een demonstratie van College Coins?

Demo aanvragen