Hoe het Edubook Marketing de studenten betrokken houdt

Hoe het Edubook Marketing de studenten betrokken houdt
Gepubliceerd op 10 mei 2021

Usercase Edubook Marketing

Dubbelinterview met een docent en student over de ervaringen met het Edubook Marketing

Will Pruijssers is van oorsprong jurist en heeft zich daarnaast ontwikkeld in het bedrijfsleven als marketeer, bedrijfskundige en coach. In 2009 is ze lecturer geworden aan de Haagse Hogeschool om de nieuwe generatie professionals op te leiden. Giovanni Qureshi is derdejaars Bedrijfskunde student en werkte voor het vak marketing, onder begeleiding van Will Pruijssers met het Edubook Marketing.

Wat was de aanleiding om Het Edubook Marketing in te zetten?

Will: Nou, ik was echt super enthousiast over de online mogelijkheden. Met name de mogelijkheid om linkjes toe te voegen naar actualiteiten, zoals actuele speeches en artikelen. Marketing is in de kern een vak, waarbij het gisteren weer anders is dan vandaag. Het is dan effectiever om te werken met een flexibel online leermiddel in plaats van een ‘stilstaand’ boek.

Hoe reageerde jij als student op het Edubook?

Giovanni: "Wat mij meteen opviel was de gebruikersvriendelijkheid. Het duurde niet lang voordat ik mijn weg in het Edubook had gevonden. De stof is makkelijk leesbaar qua opbouw, vergeleken met de grote lappen tekst in een papieren studieboek. Voor het tentamen heb ik veel oefenopdrachten gemaakt. Dat heeft er mede voor gezorgd dat ik het tentamen in één keer heb gehaald. De lessen vond ik ook leuker en interactiever dan bij andere vakken en daar heeft het Edubook zeker aan bijgedragen."


Hoe zette u het Edubook Marketing in?

Will: "Een nieuw leermiddel, zoals het Edubook, inzetten is natuurlijk wel even een dingetje. Vaak sluit je een les af met ‘bestudeer module 1 voor de volgende les en maak de bijbehorende test’, maar dat doen studenten dan vaak niet. De participatie is soms niet heel hoog, maar daar heb ik in het Edubook het docentendashboard voor. Het docentdashboard geeft een goed overzicht van wat studenten doen, de resultaten daarvan en hoeveel tijd zij daaraan hebben besteed. Dat liet ik ter motivatie altijd in het begin van de les zien. Aan het eind van de cursus liet ik ook altijd zien van ‘nou dit zijn de cijfers en dit zijn de studenten die actief mee hebben gedaan’. Soms spreek ik studenten ook aan op hun activiteit of geef ik hun juist erkenning."

Het docentdashboard geeft een goed overzicht van wat studenten doen, de resultaten daarvan en hoeveel tijd zij daaraan hebben besteed. Dat liet ik ter motivatie altijd in het begin van de les zien.

Wat vond je er als student van dat je docent jouw studievoortgang kon volgen?

Giovanni: "Sommige medestudenten vonden het vervelend dat ze in de gaten werden gehouden. Zelf had ik daar geen probleem mee. Sterker nog, doordat ik actief meedeed en de oefenopdrachten maakte, kon de docent mij extra begeleiden bij onderdelen waar ik moeite mee had. Zo kreeg ik feedback van de docent om extra aandacht te besteden aan een bepaald onderwerp. Dus in zekere zin was ik juist wel blij dat de docent mee kon kijken. Het zorgde voor een stukje betrokkenheid tussen mij en mijn docent."

DEMO AANVRAGEN


Welke voordelen ervaarde u bij het gebruik van het Edubook Marketing ten opzichte van andere leermiddelen?

Will: "Het grootste voordeel van het Edubook vind ik de actualiteit. Daarnaast zijn het vaak korte teksten, dit maakt het voor de student makkelijk leesbaar. Ik denk dat dat een hoop scheelt vergeleken met de grote, droge lappen tekst in papieren boeken. Wat het leren leuker maakt, is dat Edubook ook genoeg ruimte biedt voor interactie."

Het grootste voordeel van het Edubook vind ik de actualiteit. Daarnaast zijn het vaak korte teksten, dit maakt het voor de student makkelijk leesbaar. Ik denk dat dat een hoop scheelt vergeleken met de grote, droge lappen tekst in papieren boeken.


Wil je meer lezen?

Download hier gratis het volledige interview.

Lees het volledige interview


HET EDUBOOK Marketing

In het Edubook Marketing maken studenten op een toegankelijke en overzichtelijke manier kennis met het vakgebied marketing. De uitgave zit vol met aansprekende voorbeelden waarin veelal een link wordt gelegd naar een echt merk of bedrijf. Op deze manier wordt de theorie verduidelijkt en inzichtelijk gemaakt, waardoor studenten de theorie beter begrijpen en onthouden. Elke module in het Edubook sluit af met een praktijkcase. Hierin wordt de theorie gekoppeld aan een praktijksituatie en moeten studenten het geleerde daadwerkelijk toepassen. Op deze manier wordt getoetst of zij de stof goed beheersen.

DEMO AANVRAGEN?


Heb je naar aanleiding van dit artikel vragen of interesse in een van onze leermiddelen?
Neem gerust contact met ons op via onderstaande button. 

Neem contact op