Welkom terug. Het nieuwe collegejaar staat voor de deur!

Welkom terug. Het nieuwe collegejaar staat voor de deur!
Gepubliceerd op 9 augustus 2022

Het nieuwe schooljaar staat voor de deur! Hopelijk hebben jullie genoten van de vakantie of zijn jullie nog even aan het (na)genieten. Duizenden studenten staan op het punt om hun studie te starten of voort te zetten. Wij zijn klaar voor een frisse start en staan klaar om samen met jullie een plezierig en leerzaam collegejaar te verzorgen!

Voordat we jullie succes wensen, zijn er nog een aantal nieuwtjes over het Edubookplatform. In de zomerperiode hebben een aantal aanpassingen plaatsgevonden om de lees- en leerbaarheid van het Edubookplatform te vergroten. Deze aanpassingen zijn nu al in de meeste Edubooks zichtbaar en rollen komende periode uit naar alle Edubooks. Om ervoor te zorgen dat jullie het komende collegejaar goed van start kunnen gaan, hebben wij de aanpassingen op een rijtje gezet.

Toevoegen van annotaties
Voeg als docent zelf aanvullingen toe aan de bestaande theorie en opdrachten met opmerkingen, voorbeelden of links naar bijvoorbeeld video’s te plaatsen. Maak de content meer eigen door het toe te spitsen op jouw lessen. Alle annotaties worden oranje gemarkeerd waardoor ze gemakkelijk herkenbaar zijn voor de student.

Nieuwe vormgeving
Scherper contrast, kortere regellengte, frissere kleuren om de leesbaarheid te verhogen en onderscheid bij opdrachten te vergroten.

Bladwijzers toevoegen
Voeg als docent bladwijzers toe om eenvoudig door het Edubookplatform te navigeren tijdens lessen en besprekingen. Vind gemakkelijk en snel specifieke opdrachten terug die je in de les wil bespreken. Zo houd je vaart in de les.

Belangrijke vragen markeren
Markeer als docent vragen die belangrijk zijn. Studenten hebben zo een duidelijkere leidraad wat er gemaakt moet zijn als voorbereiding op een bijeenkomst of tentamen. Studenten kunnen filteren op deze vragen, om precies te weten hoe zij zich moeten voorbereiden.

Rol van de docent geïntegreerd
Alle feedback, opmerkingen en aanvullingen van docenten worden centraal aangegeven. Hiermee ziet een student op één plek alles bijeen: de theorie, de opdrachten, de feedback en de opmerkingen/aanvullingen van een docent.
 
LTI-uitbreidingen
Scores en resultaten vanuit het Edubookplatform kunnen doorgegeven worden aan het eigen Learning Management System (LMS). Zo kunnen bepaalde 'milestonevragen' direct teruggekoppeld worden. Denk bijvoorbeeld aan bepaalde afrondende quizvragen/testjes. Deze uitbreidingen worden momenteel getest om daarna breed uit rollen.
 

Met deze aanpassingen hebben we geluisterd naar de behoefte van de student en hopen wij jullie nog beter te ondersteunen bij het inrichten en verzorgen van lessen.

Wij wensen jullie heel veel succes en plezier aankomend collegejaar!

Heb je vragen over een of meerdere van deze aanpassingen? Of heb jij een tip hoe we het Edubookplatform kunnen blijven verbeteren? Neem gerust contact op!

Neem contact op