Edumundo wint...

Edumundo wint...
Gepubliceerd op 29 januari 2019

 

Op de Universiteit van Leeds in Engeland heeft de ‘ProSim Advanced’ simulatie van Edumundo de ‘Dean’s Award for Teaching Excellence’ gewonnen. Deze jaarlijkse prijs wordt toegekend op basis van een groot studententevredenheidsonderzoek. Uit de gehouden enquêtes bleek dat studenten de ProSim Advanced simulatie het gunstigst beoordeelden.

De simulatie behaalde tevens de hoogste studententevredenheidsscore. De ProSim Advanced simulatie is een accountant-and-finance-managementgame waarin studenten een fictieve handel in sportartikelen managen. In deze managementgame leren zij om de theorie in de praktijk te brengen, samen te werken en om hun creativiteit in te zetten.

DE PROSIM ADVANCED SIMULATIE

De ProSim Advanced simulatie is een van de meest gespeelde managementsimulaties in het hoger onderwijs. In deze businessgame wordt een sterke focus gelegd op marketing en management. De simulatie bevat extra opdrachten waarmee zij in diverse richtingen is uit te bouwen. Spelers vormen in teams de directie van een handelsonderneming. Hun taak is om het bedrijf in een virtuele wereld te laten overleven en groeien. Elk team moet daarbij aandacht besteden aan het formuleren van een goede strategie voor de producten, het kiezen van de juiste marketinginstrumenten en het in de gaten houden van de financiële situatie. Verder komen er zeer uitgebreide HRM-beslissingen aan bod en moeten de spelers nadenken over bijvoorbeeld distributie, onderzoek en ontwikkeling.

UNIVERSITEIT VAN LEEDS

De Universiteit van Leeds was de eerste klant van Edumundo uit het Verenigd Koninkrijk, en is altijd klant gebleven. De Universiteit telt meer dan 32.000 studenten en maakt deel uit van één van de zes prestigieuze ‘redbrick’ universiteiten. Naast de ProSim Advanced simulatie zet de universiteit dit collegejaar ook vijf andere managementsimulaties van Edumundo in. De simulaties van Edumundo worden bij nog 52 andere universiteiten in het Verenigd Koninkrijk gebruikt, waaronder de Universiteit van London, de Universiteit van Liverpool en de Oxford Brookes Universiteit.


Wilt u meer weten?

Neem contact op