ONLINE SEMINAR Aandacht voor Duurzaamheid

ONLINE SEMINAR Aandacht voor Duurzaamheid
Gepubliceerd op 30 maart 2020

 

Aandacht voor duurzaamheid

Aan de slag met SDG's!

Donderdag 16 april 10.30 - 11.30 uur
Het is helaas niet meer mogelijk om je aan te melden voor dit seminar.

Gezien de aangescherpte maatregelen om het COVID-19-virus te bestrijden, hebben wij de opzet van ons seminar flink aangepast. De gezondheid staat voorop en daarom voorzien wij je graag, op afstand, van informatie rondom het thema duurzaamheid.

Het uitgebreide programma dat wij in samenwerking met de Hogeschool van Amsterdam gepland hadden verzetten wij naar een later moment dit jaar. Omdat er enorm veel interesse in het onderwerp is, voorzien wij je op 16 april toch alvast graag van inspiratie en handvatten om duurzaamheid in het curriculum te integreren.

 

Wij begrijpen dat we, zeker op dit moment, geen uren van je tijd kunnen vragen. Daarom is het programma ingekort tot slechts 60 minuten. In dit uur wordt ingegaan op de praktische kant van duurzaamheid in het onderwijs. Duurzaamheidsgoeroe Maurits Groen praat ons bij over 'Duurzame economie en bedrijven: de praktijk en wat het onderwijs daarmee kan'. Verder laten we je ervaren hoe het is om gamification op de duurzaamheidsdoelen toe te passen én lichten we een tipje van de sluier met betrekking tot de nieuwe Edubookserie over Duurzaamheid.

Sustainable Development Goals

In 2015 hebben de Verenigde Naties Sustainable Development Goals aangenomen met de ambitie om deze voor 2030 te bereiken. De meeste hogescholen in Nederland hebben duurzaamheid inmiddels in het strategisch beleid opgenomen. Aan de opleidingen de taak om de SDG's in hun curricula te integreren, om studenten optimaal op de praktijk voor te bereiden.

Aan de slag met SDG's

Om te ervaren hoe SDG's middels gamification kunnen worden geïntegreerd in het onderwijs vragen we om ter voorbereiding op het online seminar de College Coins app te downloaden. Via deze app worden op 16 april vanaf 8 uur opdrachten gepusht waarmee leuke prijzen te winnen zijn tijdens het seminar. Voer je alle opdrachten goed uit én toon je creativiteit, dan maak je zelfs kans op een gratis College Coins licentie tot 100 studenten voor een heel semester! Deze opdrachten nemen niet veel tijd in beslag, maar zetten je wel vast in een actieve duurzame houding, die van pas komt tijdens het seminar.

Duurzaam startpakket

Alle deelnemers die voor donderdag 2 april een duurzaam startpakket met leuke cadeautjes en handige informatie m.b.t. het online seminar hebben aangevraagd, ontvangen deze in de week van 6 april per post. De overige deelnemers ontvangen de aanvullende informatie per e-mail.

Whitepaper Duurzaamheid in het MKB

Trekt het onderwerp duurzaamheid jouw aandacht? Bekijk dan ook alvast ons whitepaper Duurzaamheid in het MKB.

Het programma


8.00 uur

Ontvang de eerste challlenges


10.30 uur

Welkom en introductie
10.35 uur
'Duurzame economie en bedrijven: de praktijk en wat het onderwijs daarmee kan' door Maurits Groen, Expert op het gebied van Duurzaamheid en oprichter van de WakaWaka foundation
11.05 uur

 

'Gamify SDG's!' door Stephan Plat, propedeuse-coördinator bij het Instituut Bedrijfskunde aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen

11.25 uur


Afsluiting


MELD JE AAN voor dit evenement en:

kom meer te weten over de nieuwste digitale leermiddelen over duurzaamheid voor het hbo.

 

Bekijk best practices uit het onderwijs en Bedrijfsleven.

 

ONTVANG handvatten om studenten optimaal voor te kunnen bereiden op het gebied van Duurzaamheid.

 

STEL VRAGEN en ONTVANG waardevolle kennis om direct toe te passen.

 

 Online Seminar Aandacht voor Duurzaamheid 

Datum: donderdag 16 april 2020

Tijd: 10.30 - 11.30 uur

Locatie: dit seminar wordt online aangeboden en is op afstand te volgen. 

Het is helaas niet meer mogelijk om je aan te melden voor dit seminar.

 Ben je op 16 april niet in de gelegenheid om het online seminar Aandacht voor Duurzaamheid te volgen en vind je dat jammer? Laat het ons weten, dan nemen we telefonisch contact met je op om te overleggen welke informatie we je alsnog kunnen doen toekomen!

Bel mij hierover