Webinar Studentonboarding: Verhoog binding en verlaag studieuitval

Webinar Studentonboarding: Verhoog binding en verlaag studieuitval
Gepubliceerd op 16 november 2020

Een succesvolle oriëntatie en binnenkomst van studenten draagt bij aan studiesucces en helpt uitval tegen te gaan. Nu het onderwijs merendeels op afstand plaatsvindt is het aan boord krijgen, behouden en laten thuis voelen van de student belangrijker dan ooit tevoren en ook na COVID-19 blijft dit een belangrijk thema.

Maar hoe zorg je voor binding, betrokkenheid en gemotiveerde studenten nu het onderwijs grotendeels op afstand zal plaatsvinden? Wat kunnen opleidingen verbeteren aan open dagen, proefstuderen, de introductieweek en het eerste echte curriculumblok?

WEBINAR TERUGKIJKEN


Webinar Studentonboarding met College Coins

Verhoog studentenbinding en verlaag studieuitval!

Edumundo speelt in op de huidige problematiek om studieuitval tegen te gaan. In het webinar studentonboarding presenteert Menno Thijssen (oprichter van Edumundo en Talmundo) de voordelen van een succesvol onboardingsprogramma.

Ook de toepassingen van gamification in het onderwijs komen aan bod tijdens dit webinar. De College Coins-applicatie leent zich perfect als digitaal platform waar (potentiele) studenten op een speelse manier kunnen werken aan sociale en academische binding vanaf het eerste contactmoment met de opleiding en de onderwijsinstelling.

Doordat de onboardingtool competitieve elementen bevat zoals het uitvoeren van 'challenges' in individueel of groepsverband raken studenten sneller betrokken bij hun studie. Daarnaast stimuleert het de autonomie van studenten, doordat er een beroep wordt gedaan op de wijze waarop zij zelfstandig problemen kunnen oplossen.

Tijdens het webinar wordt ingegaan op de verschillende fases van onboarding, de theoretische achtergrond en er komt een concrete casus van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen aan bod, waarbij ruim 2500 studenten betrokken zijn.

Thema's voor het webinar

  • Parallellen met het bedrijfsleven
  • Belang, achtergrond en fases van studentonboarding
  • De ervaringen in het hoger onderwijs
  • Edumundo's programma's hiervoor en het gebruik van haar gamification tools
  • Speciale introductiepaden voor Havo, internationale en mbo-studenten

 

MELD JE AAN voor dit WEBINAR en:

kom meer te weten over EDUMUNDO'S ONBOARDINGSTOOL VOOR STUDENTEN.

 

Verhoog studentenbinding en verlaag studieuitval.

 

STEL VRAGEN en ONTVANG waardevolle kennis om direct toe te passen.

 Online Webinar Studentonboarding

Datum: donderdag 26 november 2020

Tijd: 10.30 - 11.30 uur

Wie: Menno Thijssen, oprichter van Edumundo en Talmundo

Locatie: dit webinar wordt online aangeboden.

 Heb je het webinar op 26 november gemist en vind je dat jammer? Druk op onderstaande button, vul het formulier in en wij delen de terugkijklink met je!

WEBINAR TERUGKIJKEN