Duurzaamheid in het curriculum integreren: hoe dan?

Duurzaamheid in het curriculum integreren: hoe dan?
Gepubliceerd op 16 september 2021

In het kader van duurzaamheid wordt van docenten en onderwijsontwikkelaars verwacht dat zij Sustainable Development Goals (SDG's) in het onderwijscurriculum gaan integreren om studenten optimaal voor te bereiden op de nieuwe duurzame praktijk. Maar hoe pak je dit aan? Hoe kom je tot een curriculum met een uitgebalanceerde samenhang tussen sociale, ecologische en economische aspecten (people, planet, profit)? Wat is de rol van de docent en het management in dit proces? En welke competenties hebben studenten nodig om met duurzaamheid aan de slag te gaan?

Om de stand van zaken met betrekking tot duurzaamheid in het hbo te verkennen ging onze eigen Jasper Tilburg in gesprek met docenten en duurzaamheidsspecialisten Remy Verbeek en Vincent van Assem.

Remy Verbeek
Remy Verbeek is docent bij de opleiding Commerciële Economie aan Hogeschool Leiden en voorzitter van de Commissie Maatschappelijke Impact. Als specialist in productintroducties begrijpt Remy hoe je duurzaamheid in een opleiding integreert.

Vincent van Assem
Vincent van Assem is nauw betrokken bij het aanpassen van het curriculum van de opleiding Banking & Insurance (Business Studies) aan Hogeschool Inholland. Een kerntaak is om duurzaamheid een geïntegreerd onderdeel te maken van de kernvakken van de opleiding, zoals: risicomanagement, financiering en beleggingen. Naast zijn docentschap werkt Vincent als duurzaamheidsadviseur in de financiële sector. 

Ben je benieuwd hoe Remy en Vincent aan de slag zijn gegaan met duurzaamheid binnen hun opleidingen? Bekijk dat het hele gesprek via de onderstaande video.

 

Meer weten over duurzaamheid in combinatie met College Coins? Vraag een demo aan! 

DEMO AANVRAGEN