Een duurzamere wereld met College Coins

Een duurzamere wereld met College Coins
Gepubliceerd op 14 september 2021

Hogeschool Leiden toont haar verantwoordelijkheid waar het gaat om studenten bewust te maken van de duurzame keuzes die zij dagelijks hebben. Dit doet zij onder andere door aan te haken bij Festival 2030; een maand durend festival dat vele duurzame initiatieven in de stad onder de aandacht brengt. Dit bleef niet onopgemerkt en zelfs het Leids Dagblad schreef erover. 

De eerste schoolweek van de tweedejaarsstudenten van de opleiding Commerciële Economie stond in het teken van de sustainable development goals van de Verenigde Naties (SDG's). Studenten werden door middel van College Coins, een gamification tool van Edumundo, een week lang actief uitgedaagd om aan de slag te gaan met duurzame challenges. Een grote gele Amerikaanse schoolbus voorzien van alle SDG's stond pontificaal op de Lammermarkt als startpunt van de challenge.

"Het is er een komen en gaan van studenten Commerciële Economie van de Hogeschool Leiden. Ze leren er over de sustainable development goals (SDG's) van de Verenigde Naties, waaraan Leiden zich verbonden heeft, en helpen mee de stad schoon te houden door even wat zwerfvuil op te ruimen."
(
Leids Dagblad)

College Coins is een mobiele applicatie die gamification als een schil om het onderwijs legt. In dit geval activeert College Coins studenten op een leuke manier om de wereld te verduurzamen. Door ze kennis toe te laten passen in reallife challenges worden studenten bewuster gemaakt van hun gedrag en de invloed die zij kunnen uitoefenen op het milieu, de maatschappij en de wereld om hen heen. Het spelelement en de beloningen stimuleren de studenten om extra hun best te doen.

Remy Verbeek, docent aan de Hogeschool Leiden, was onlangs te gast bij Edumundo Talks om over duurzaamheid te praten. In dit gesprek vertelde Remy onder andere over hun SDG-week in combinatie met College Coins. Ben je benieuwd wat voor challenges studenten aangingen? Bekijk dan de video!

 

Wil je meer weten over duurzaamheid in het onderwijs? Bekijk dan zeker de gehele Edumundo Talk over duurzaamheid met Remy Verbeek en Vincent van Assem. Meer weten over duurzaamheid in combinatie met College Coins? Vraag een demo aan! 

DEMO AANVRAGEN