TEDx Talk: How universities build retention and study succes

TEDx Talk: How universities build retention and study succes
Gepubliceerd op 12 oktober 2021

Menno Thijssen, CEO van Edumundo, werd begin dit jaar uitgenodigd als gastspreker bij TEDxVUAmsterdam om over studentonboarding te spreken. Een serieuze aanrader voor iedereen die interesse heeft in, of zich bezighoudt met het aantrekken en behouden van studenten.

Wereldwijd hebben universiteiten te maken met hoge drop-outs en de vraag die heerst is: 'hoe kunnen we sturen op een hogere betrokkenheid van studenten en meer studiesucces?'  

In zijn presentatie bespreekt Menno de paralellen tussen de onboarding van een medewerker en de onboarding van een student. Door specifiek te kijken naar de student life cycle en de studentonboarding fase en daarop in te spelen kunnen universiteiten veel geld besparen en studenten behouden. 

Bekijk het inspirerende verhaal van Menno Thijssen waarin hij de oorzaken van studieuitval benoemt en vooral ook oplossingen aandraagt om studiesucces te verhogen.

Bekijk de TEDX VIDEO


Wil je meer weten over studentonboarding? Of een beter inzicht krijgen in de verschillende fases van het studentonboardingproces? Bekijk dan zeker het Webinar Studentonboarding.