gamepad-solid Gamification

Gamification in het onderwijs

Menselijk gedrag positief beïnvloeden door speeltechnieken en spelprincipes in een niet-spelcontext toe te passen. Dat is wat gamification omvat. Het onderwijs is uitermate geschikt als toepassingsveld. De integratie van spelelementen in het onderwijs maakt de studie levendiger, eigentijdser en uitdagender. Door lesinhouden op een speelse manier over te brengen wordt de intrinsieke motivatie van studenten sneller aangewakkerd, waardoor zij meer tijd aan de studie zullen besteden. Gamification maakt het tevens mogelijk om prestaties inzichtelijk te maken én te belonen.

Oplossingen

Edumundo ontwikkelt sinds 2001 onderwijsvernieuwende oplossingen. In een groot deel van deze producten zitten speeltechnieken verwerkt. Alle producten zijn ontwikkeld met de gedachte om het onderwijs te verbeteren, studenten te activeren en studiesucces te verhogen. Alle onderstaande producten bevatten een vorm van gamification.

Businessgames

Businessgames bieden een praktische online ervaring, waarin teams een fictief bedrijf runnen. In een veilige omgeving, waar fouten maken is toegestaan, ervaren studenten een motiverende competitiestrijd tijdens een introductieweek, training, (inter)nationale competitie, afsluitende projectopdracht of als onderdeel van een collegevak.

Bekijk de businessgames per opleiding:

Businessgamecompetities

Vanuit de hele wereld spelen jaarlijks duizenden studenten mee in onze landelijke en internationale businessgamecompetities. Gedurende deze competities worden studenten geconfronteerd met realistische bedrijfsproblemen en uitgedaagd om de theoretische kennis die zij reeds hebben opgedaan binnen een veilige omgeving in de praktijk te brengen. Een goede combinatie van amusement en persoonlijke ontwikkeling.

Bekijk alle businessgamecompetities:

College coins

Het hedendaagse onderwijs heeft met turbulente ontwikkelingen te maken. Zo zijn er ambitieuze ontwikkelingen op het gebied van bildung, communityvorming, digitalisering en het benaderen van de student als partner. Daarnaast kampen opleidingen met problemen als ongemotiveerde studenten, hoge uitvalpercentages en gering studiesucces. Verder hebben zij te maken met snelle veranderingen in de leefwereld van hun studenten en in het werkveld waarvoor zij hun studenten opleiden. De nieuwe College Coins-app en de daaraan complementerende onderwijsconcepten spelen op deze ontwikkelingen in en zijn daarmee mogelijk de sleutel tot succes.

Lees meer

cc_logo

Sales Experience

Sales is een belangrijk vak binnen veel economische opleidingen. Naast de benodigde theorie is praktijkervaring in dit vakgebied essentieel. Verkopen leer je immers door het te doen. Sales Experience kenmerkt zich door de goede verhouding tussen theorie en praktijk. De student verdiept zich in verschillende verkooptechnieken en -vaardigheden, die vervolgens direct in praktijk gebracht dienen te worden. Het project geeft studenten de kans om zich in te zetten voor de maatschappij en zichzelf daarbij tegelijkertijd te ontwikkelen als professioneel verkoper.

Lees meer
salesexperience2_edumundo

Demoverzoek of contact met onze collega's?

Demo aanvragen