Online Seminar over duurzaamheid terugkijken

Online Seminar over duurzaamheid terugkijken
Gepubliceerd op 28 april 2020

Op donderdag 16 april vond ons eerste online seminar plaats. Het seminar Aandacht voor Duurzaamheid zou oorspronkelijk plaatsvinden op de Hogeschool van Amsterdam, maar door de huidige situatie rondom het coronavirus hebben we die opzet veranderd en ingekort tot een online format.

Aanleiding en sprekers

De aanleiding van dit seminar was de grote interesse vanuit het onderwijs om duurzaamheid in het curriculum te integreren. Hierop hebben we duurzaamheidsgoeroe Maurits Groen uitgenodigd om de sessie in te leiden. Vervolgens nam Stephan Plat, mede-bedenker van College Coins, de deelnemers mee in de wereld van gamification op het gebied van duurzaamheid. Vanuit zijn rol als propedeusecoördinator van het Instituut van Bedrijfskunde aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, werkt Plat samen met de HAN Green Office om de College Coins-app in te zetten voor integratie van SDG's in het onderwijs: Gamify SDG's. Menno Thijssen, CEO van Edumundo trad op als dagvoorzitter en vertelde tot slot nog een en ander over Edumundo's Edubookserie over Duurzaamheid, die vanaf het schooljaar 2020/2021 in het curriculum kan worden opgenomen.
 
Gestreamd vanuit het Edubookplatform
Het online seminar werd gestreamd vanuit het Edubookplatform; een digitaal leerplatform dat alle leermiddelen voor een vak samenbrengt. Duizenden studenten uit het hoger onderwijs studeren reeds met het Edubook van Edumundo en sinds enkele weken kunnen docenten hun lessen ook vanuit het Edubook streamen door middel van Jet-stream, Microsoft Teams of bijvoorbeeld YouTube. Voor ons een mooie aanleiding om deze dienst zelf uit te proberen. Wij kunnen je melden dat het resultaat uitstekend is beoordeeld door de deelnemers.

 
Online seminar terugkijken
Heb je het online seminar niet live kunnen bekijken? Geen probleem, we hebben het voor je opgenomen en opgedeeld, zodat je iedere spreker terug kunt zien:

Maurits Groen

Stephan Plat

Menno Thijssen

Whitepaper Duurzaamheid in het MKB

Trekt het onderwerp duurzaamheid jouw aandacht? Bekijk dan ook alvast ons whitepaper Duurzaamheid in het MKB.

 

 
 Heb je interesse in onze Edubookserie over Duurzaamheid of de SDG Challenge?
Laat het ons weten en wij nemen telefonisch contact met je op!

Bel mij hierover