Maak een gratis start met digitaal onderwijs

Maak een gratis start met digitaal onderwijs
Gepubliceerd op 17 maart 2020

Het zijn roerige tijden. Allereerst door de onzekerheid met betrekking tot het COVID-19-virus en onze gezondheid. Daarnaast worden docenten geacht om van de één op de andere dag onderwijs op afstand aan te bieden. Enkele leraren hebben hier ervaring mee, maar veel vaker is dit niet het geval. Wij helpen graag waar wij kunnen en hebben daarom een aantal gratis oplossingen op een rij gezet die zowel docenten als studenten verder kunnen helpen met online onderwijs.

Welke digitale hulpmiddelen zet je als docent in om de fysieke colleges om te zetten naar online lessen? Hou houd je het studieproces van de studenten in de gaten en voorzie je hen van feedback? Hoe zorg je voor niet te veel verandering, waardoor de focus naar de inhoud kan gaan? Samen met docent en onderwijsvernieuwer Peter Becker schreven wij een whitepaper dat op alle bovenstaande vragen ingaat en jou voorziet van tips.
 
Download whitepaer
 

Oplossingen voor digitaal onderwijs

1. Gratis edubooklicenties voor studenten

Zoek je als docent nog een geschikte manier om hoogwaardige content aan te bieden en tegelijkertijd de voortgang van studenten in de gaten te houden? Dan hebben wij de geschikte oplossing. Voor veel onderwerpen hebben wij Edubooks beschikbaar die de komende weken vrijblijvend gebruikt kunnen worden als studieboekvervangend product. De implementatie kan snel in gang worden gezet en we bieden de nodige technische ondersteuning. Heb je interesse? Laat het ons weten via onderstaande button!

GRATIS LICENTIE

2. Colleges streamen naar Edubook

Het Edubook heeft er een functie bij die in deze tijd als geroepen komt: vanaf heden kunt u zelf video's opnemen en in het Edubook plaatsen, zodat u, al dan niet live, uitleg kunt geven over de bijbehorende stof. Grootste verschil: de fysieke docent wordt verplaatst naar een pagina in het Edubook.

 

3. Edubook praktijkgericht onderzoek

Begeleid je studenten bij hun onderzoek of beroepsproduct? Wij bieden het Edubook Praktijkgericht onderzoek dit blok gratis aan om die begeleiding op afstand te ondersteunen.

Studenten doorlopen in dit Edubook alle stappen van een praktijkopdracht. Het resultaat van hun inspanningen wordt opgeslagen in twee portfolio’s, een Plan van Aanpak en een verslag, die door de docent online van feedback kunnen worden voorzien. Uitleg, inoefenen en verdieping zijn beschikbaar en de uitgave biedt ook andere didactische mogelijkheden om studenten rond onderzoeksvaardigheden te ondersteunen.
GRATIS LICENTIE

4. BUSINESSGAME: EEN UITKOMST VOOR DEZE PERIODE

Nu colleges niet op locatie plaatsvinden, kan een businessgame uitkomst bieden! Zo spelen de studenten van twee opleidingen deze week een businessgame die wel heel dichtbij de realiteit komt. Alle onderwerpen van ondernemen komen hierin naar voren. De studenten krijgen dezelfde uitdaging als een groot deel van werkend Nederland op dit moment: hoe kunnen ze vanuit huis tóch samenwerken? Wij bieden deze businessgame kosteloos aan, zodat studenten de komende tijd in een veilige omgeving, waar fouten maken toegestaan is, een fictief bedrijf kunnen runnen.

Bel mij hierover