North Sea Student Competition 2021

North Sea Student Competition 2021
Gepubliceerd op 16 februari 2021

258 studenten, 40 teams, 3 universiteiten, 2 dagen,  1 winnaar!

Op woensdag 10 februari en donderdag 11 februari namen studenten van de Liverpool Hope University (UK), Universitat de Girona (Spanje) en de HAN University of Applied Sciences (Nederland) deel aan onze jaarlijkse North Sea Student Competition. (Vanwege de pandemie hebben we deze competitie dit jaar op afstand volbracht - bedankt, Zoom!)

Wat is de North Sea Student Competition?

Het is een jaarlijkse competitie waarbij studenten van universiteiten in het Verenigd Koninkrijk, Nederland en dit jaar Spanje deelnemen aan één van onze managementsimulaties met als doel om te winnen!

HOE WERKT HET?

In Edumundo’s businessgame PhoneVentures werken studenten van drie universiteiten samen in werkgroepen van zeven of acht studenten om hun eigen smartphonemerk op te zetten en te managen. Tijdens de competitie worden de studenten uitgedaagd om zakelijke beslissingen te nemen en om investeringen te doen, met als doel een winstgevend bedrijf neer te zetten.

De studententeams gaan onderling de strijd aan om de meeste punten te verdienen. Aan het eind van elke ronde (iedere ronde is een handelsjaar) worden de punten bij elkaar opgeteld. Na de zesde ronde wint het team met de meeste punten de competitie! 

Ze behoren tot de geschiedenis van Edumundo en nog lang herinnert worden - nou ja, in ieder geval tot de volgende competitie.

Hebben wij je interesse in onze managementsimulaties gewekt?
Klik dan op de button!

Bekijk alle businessgames

Oke, terug naar het spel…

Dag 1 – Woensdag 10 Februari 2021

Ian McKenna, Directeur Business School aan de Liverpool Hope University opende de dag.

“We’re really pleased we can offer our students an international and inter-cultural experience. For the next two days you’ve got a real opportunity to try new things, meet new people, and stretch yourself.”

Ian benadrukte het belang van ondernemend handelen, moedig zijn en risico's nemen door te verwijzen naar basketbal, Michael Jordan: "You make 0% of the shots you don’t take." Dit zette de toon voor twee dagen van energierijke simulatierondes en losse opdrachten! Koffie in de aanslag, studenten!

Phone Ventures Maps
Phone Ventures Simulatie

Studenten kwamen vervolgens bijeen in breakout rooms om hun teamgenoten te ontmoeten, voordat ze aan de eerste ronde van de PhoneVentures simulatie begonnen.

UK-NL Relaties

Keynotespreker van de dag, Michiel van Deursen, directeur van de Nederlands-Britse Kamer van Koophandel (NBCC), opende de middagsessie. Michiel presenteerde de commerciële relatie tussen het Verenigd Koninkrijk en Nederland, inclusief de impact van de Brexit op de Engels-Nederlandse handelsbetrekkingen. 

Dit was een geweldige kans voor studenten om inzicht te krijgen in de bredere commerciële context en belangen tussen buurlanden.

Einde van dag 1… wie stond er aan kop?

Na op de eerste dag twee rondes gespeeld te hebben, zag de top 3 er als volgt uit:

Rank Team Score
1st ISUNG 3,335,191
2nd OPHONE 3,953,518
3th PINEAPPLE 2,932,587

 

Op dag 2 kon er natuurlijk nog van alles veranderen.. 

Dag 2 – donderdag 11 Februari 2021

Milo Hendricks, de directeur van Edumundo UK, opende de dag met een terugblik op de eerste speeldag en toonde een selectie van de door studententeams ontworpen bedrijfslogo's - vooral GREI PHONE viel op!

Door middel van het indienen van een investeringsvoorstel werd door de bedrijven gezamenlijk 6 miljard opgehaald, die bedoeld was om de Amerikaanse markt te veroveren en hun plek op de almachtige ranglijst te consolideren.

Daarna ontvingen de teams de opdracht van de dag: maak een vacature voor een nieuw lid van de Raad van Bestuur van jullie smartphonebedrijf.  

Dit ging vooraf aan ronde 3 en 4 van de businessgame PhoneVentures

De middagsessie werd geopend door keynotespreker Paul Cherpeau, CEO van de Kamer van Koophandel Liverpool en Sefton. Hij presenteerde de missie van de Kamer van Koophandel, die honderden bedrijven in de stad Liverpool vertegenwoordigt. Hij lichtte ook toe wat de impact is van de Brexit en COVID-19 op de lokale economie van Liverpool, en sprak over de kansen voor toekomstige groei.

Hij benadrukte dat als studenten in de toekomst een managementfunctie willen bekleden, ze in staat moeten zijn om een analyse te maken van de verschillende omgevingsfactoren (DESTEP). Daarnaast zullen ze voor het runnen van een succesvol bedrijf, de sterke en zwakke punten, bedreigingen en kansen scherp moeten hebben (de SWOT-analyse). 

Paul Cherpeau werd vergezeld door zijn recent afgestuurde collega aan de Liverpool Hope University, Conor Williams, die studenten het volgende advies gaf:

“Take every opportunity that you can...the greatest opportunities sometimes present themselves as the hardest challenges.” 

 

Zeer wijze woorden van meneer Williams! Over uitdagingen gesproken, dit leidde mooi tot de laatste simulatierondes, 5 en 6.

Toen was het tijd voor ...

DE PRIJSUITREIKING

Nerveus? Ja, dat waren we allemaal wel een beetje. De resultaten waren binnen... heeft ISUNG de eerste plaats behouden? Of werden ze ingehaald?

De stilte was oorverdovend - nou ja, de studenten stonden allemaal op mute in Zoom, maar toch was het oorverdovend.

Dit werd de definitieve ranglijst:

Ranking Team Score
1st UPHONE 10,450,251
2nd PINEAPPLE 10,036,693
3rd HIPHONE 8,574,453
4th P-MOBILE 8,492,773
5th OPHONE 8,423,923
6th S-MOBILE 8,340,987
7th ISUNG 7,982,130
8th SMARTPHONE 7,243,318
9th TOMATO 6,991,710
10th LT PHONE COMPANY 6,266,357

 

GEFELICITEERD MARK, JETHRO, CALLUM EN ELIZE VAN UPHONE!

Welkom in Edumundo's Hall of Fame!

Ze scoorden een recordaantal van 10.450.251 punten in totaal! We kunnen niet wachten om binnenkort een nieuwe telefoon bij jullie te kopen.

ISUNG en OPHONE zakten na een eerste sterke dag naar de 7e en 5e plek, waardoor PINEAPPLE en HIPHONE de 2e en 3e plaats innamen.

Een briljante vertegenwoordiging van de 40 groepen, zoals Ian McKenna het mooi uitdrukte:

“Everyone’s a winner! I’m really delighted with how the two days have gone...you’ve certainly been enterprising, being bold in taking risks..."

Dan rest ons nog om alle studenten, het personeel van Liverpool Hope University, Han University of Applied Sciences en Universitat de Girona te bedanken.

Het was een fantastisch evenement en we hopen deze competitie er de komende jaren in te houden. Ian deelde de volgende vriendelijke woorden nog met ons:

Thank you to Milo, Gijs, Jeroen and colleagues from Edumundo, we’ve worked together for 4 maybe 5 years now and we hope to continue that relationship.” 

Wij hopen het ook van harte, Ian!

LEES MEER OVER ONZE MANAGEMENTSIMULATIES

PhoneVentures is één van de managementsimulaties die we aanbieden en die een breed scala aan zakelijke disciplines behandeld, zoals marketing, internationaal zakendoen, zakelijk advies, bedrijfsbeheer, accountancy en financieel beheer. Lees er meer over of vraag een gratis demo aan via onderstaande button.

Bekijk alle businessgames

WIL je EEN soortgelijke COMPETITIE spelen met jouw opleiding?

We organiseren businessgamecompetities op verschillende universiteiten over de hele wereld. Klik op onderstaande knop om contact met ons op te nemen over het organiseren van een competitie met jouw opleiding of hogeschool!

MEER INFORMATIE OVER BUSINESSGAMECOMPETITIES

Waarom EDUMUNDO?
  • 20 jaar ervaring met het leveren van bedrijfssimulaties.
  • Wij werken samen met meer dan 40 Britse universiteiten en meer dan 300 onderwijsinstellingen wereldwijd.
  • In-house operationele ondersteuning gedurende de simulatie, waardoor de administratieve last voor docenten en studenten wordt weggenomen.
  • Up-to-date managementsimulaties en interactieve Edubooks om de actualiteit weer te geven.

Klik hier om je aan te melden voor onze updates!